Državno prvenstvo s pištolo na 25 m in malim kalibrom na 50 m

V strelskem centru Gaj – Pragersko je 3. – 4. septembra potekalo 26. državno prvenstvo v streljanju s pištolo na 25  m v treh disciplinah: hitrostrelni pištoli, pištoli s središčnim vžigom in standardni pištoli. Tekmovanja so se udeležili tudi naši člani Žiga Habjan, Franci Ivanc in Anton Lesar ter osvojili ekipno 3. mesto v dveh disciplinah: s pištolo s središčnim vžigom in standardno pištolo.

26. državno prvenstvo z malim kalibrom na 50 m se je 10. septembra na Pragerskem pričelo z disciplino leže. Ekipa pionirjev je zasedla 4. mesto in ekipa pionirk 2. mesto. Izjemen uspeh sta dosegli Klavdija Jerovšek z uvrstitvijo na 3. mesto v mladinski konkurenci in pionirka Zala Katarinčič, ki je osvojila naslov podprvakinje. Najla Durdžić, Rebeka Slak in Renata Oražem so se uvrstile na 4. mesto.

V nedeljo 11. septembra so se pomerili v streljanju z malokalibersko puško v disciplini trojnega položaja in s pištolo. Mladinka Klavdija Jerovšek je osvojila 2. mesto, Renata Oražem in Željko Moičević pa sta v članski konkurenci zasedla 3. mesto. Članska ekipa s pištolo, ki so jo sestavljali Anton Lesar ter Rok in Franci Ivanc so osvojili 3. mesto, pionirke v sestavi Zale Katarinčič, Najle Durdžić in Sare Slak pa so za 37. krogov izboljšale ekipni državni rekord.

Čestitke vsem nastopajočim ter uspešen začetek nove strelske sezone.

Avtor: Mateja Kernjak Slak

Fotografije: arhiv SD Grosuplje

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.