Dobrodelni koncert za Urbana

 

V petek, 18.2.2012, smo s pomočjo dobre glasbe in dobrih ljudi za nove proteze Urbana Babiča zbrali tisoč evrov.  ”Ker ste prišli, ste dokazali, da vam ni vseeno za sočloveka” so bile besede povezovalke dobrodelnega koncerta Larise Daugul.

Dobrodelni koncert za Urbana Babiča Od popevke do jazza  nastopajoči: Braco Doblekar in Big band DOM in gosti Dobrepoljčki, Gačnik Tina – Tiana, Samo Kozlevčar in Ana Bezjak

Pričakovala sem več takšnih, ki jim ni vseeno in naivno, v strahu pred razprodanimi vstopnicami, prišla pol ure pred začetkom. Strah je bil nepotreben, a menda je v Grosuplju tak obisk glasbenih prireditev praksa. Razumem, da jazz ni glasba, ki bi privabljala množice, vendar vseeno. Isti koncert z istim namenom je v Dobrepolju dvakrat napolnil dvorano. Pogrešali pa smo predvsem tiste, ki na prireditvah običajno sedijo v prvih vrstah.

Kakorkoli, naj vam morebitne stereotipe o jazzu razblini posnetek s koncerta in zagotovilo, da so nas nastopajoči z glasbo in spontanostjo pošteno zabavali. Sodeč po aplavzu in vzdušju v dvorani bi se verjetno z mano strinjali tudi ostali obiskovalci. Med drugimi smo lahko uživali tudi v hitih Poletna noč, Ti si moja ljubezen in Can’t buy me love. Vsem, ki so dogodek pripravili in v njem sodelovali, pa gredo le pohvale.

Za zbiranje sredstev za Urbana je pri OZ RK Grosuplje, Taborska 6, Grosuplje, odprt humanitarni račun št. : 02022 0016581140, sklic: 00 15111998.

O vtisih in o tem, ali je bila dvorana na pol polna ali na pol prazna, smo po koncertu  govorili s tremi nastopajočimi:

Gačnik Tina – Tiana,  pevka: “Vedno sem zelo vesela dobrodelnih koncertov s takim namenom in se nanje rada odzovem. Upam, da smo prispevali nekaj k dobrodelnosti. Obisk je bil, vzdušje je bilo super in vsi smo zadovoljni. Z odra se sicer ne vidi nič, ampak vzdušje je bilo kot bi dvorana pokala po šivih. Čutilo se je, da so tisti, ki so prišli, res prišli s srcem in dobro voljo, kar pa je najbolj pomembno.”

Samo Kozlevčar, pevec: “Zadovoljen sem, da smo jazz glasbo in dobrodelnost lahko povezali in da sva z Bracom začela sodelovati. Navdušen sem, da ljudje sprejemajo to glasbo. Dvorana se mi je zdela na pol polna, ker je bila dobra odzivnost, ljudje so bili pri stvari in to mi je bilo všeč. Domačini so rekli, da tako polne dvorane še ni bilo v Grosuplju (smeh op.a.). Jaz sem bil včasih domačin, ker je mama učila v glasbeni šoli in zato ne vem, ne bi znal ocenit, ampak zame je bilo napol polno, ker je bilo na odru luštno.”

Braco Doblekar, dirigent, organizator: “Zelo sem zadovoljen, všeč mi je, da je prišlo kar dosti ljudi. To me je najbolj skrbelo, ker v Grosupljem sem že bil na koncertih, ko nas je bilo samo pet (smeh op.a)., danes je bilo pa res perfektno. Rekel bi, da je bila dvorana na pol polna. Za Grosuplje je bilo to, kot bi bila nabasana. Zahvaljujem se vsem.”

 

 

VIDEO: Samo Kozlevčar z Big Band DOM in Can’t buy me love

 

 

 

Irena Gantar, foto in video: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.