Dobrodelni bazar 2015 l Morje, prihajamo!

Dobrodelni bazar Gremo na morje, ki ga je že 4. leto organizirala dobrodelna ustanova Fundacija DREVORED, postaja dobro usidrana prireditev v lokalnem okolju.

bazarometer-7097Bazar je krovni dogodek akcije Gremo na morje, ki se začne že mesec prej, in sicer s pridobivanjem finančnih in materialnih donacij pri podjetjih in posameznikih, ki čutijo družbeno odgovornost do socialno šibkih, predvsem otrok iz naše občine, katerim bomo omogočili poletne radosti. Osrečili bomo tudi nekaj družin, za katere so skupinske počitnice – pa četudi samo nekajdnevne – žal, utopija.

Po naših ocenah je bilo letos na prireditvi okoli 500 obiskovalcev, kar je nekoliko manj kot lani. Ni pa manjkalo  pozitivne naravnanosti vseh udeležencev; tistih, ki so tržili, tistih, ki so zapravljali in tistih, ki so skrbeli, da je vse potekalo tako kot mora potekati za tako zahtevno prireditev.

Kaj smo počeli?

Kot se spodobi, so bazar krasile pisane in dobro založene stojnice, ki so ponujale kulinarične dobrote, taka in drugačna ročna dela, lahko ste si natisnili majico z morskimi motivi, si polepšali frizuro, nohte in dodali še poslikavo obraza. Za bogat zabavni program so poskrbeli lutkarji, glasbeniki in plesalci. Dobrodelnih srečk je bilo dovolj, dobrodelne panoramske vožnje z rikšo pa so se zaradi »gumidefekta« zaključile nekoliko prezgodaj.

foto: Matic Žmuc

Kam gre zbrani denar?

Na dobrodelnem bazarju Gremo na morje, ki je bil na vročo, sončno soboto, 6. 6. 2015, v centru Grosupljega, smo s prodajo izdelkov in storitev zbrali 3.295,50 EUR. Skupaj s predhodnimi donacijami podjetij, posameznikov in ostalih je trenutna številka na bazarometru fantastičnih 6.294 EUR! In kar je najpomembnejše – ni se še ustavil.

Pomembno  je poudariti, da so vsi sodelovali brezpogojno brezplačno in da je šel vsak evro v sklad Fundacije, ki bo v naslednjih dneh in tednih skupaj s partnerskimi organizacijami in ustanovami ta sredstva dodelila za pomoč  tistim, ki si jo – po izključno socialnem kriteriju – najbolj zaslužijo. Zaradi velikih potreb bomo preko celega leta sofinancirali tudi obšolske dejavnosti socialno ogroženih otrok, kot so plačila treningov, priprav, vaj ipd.

foto: Drevored

Na prvem bazarju leta 2012 smo zbrali 2.445 eur in omogočili letovanje 16 otrokom, na 2. bazarju smo zbrali 4.492 eur, letovanje smo omogočili 38 otrokom, na lanskem smo zbrali 6.950 evrov in omogočili letovanje 32 otrokom in 6 družinam. Prepričani smo, da bomo letos zbrali več sredstev, saj pričakujemo še nekaj donacij.

Zelo veseli smo vse večje podpore in razumevanja s strani podjetij, ki so se odzvala s finančnimi donacijami. V naslednjih dneh pričakujemo tudi malo bolj konkreten odziv občinskih svetnic in svetnikov na našo javno pobudo.

Do sedaj so svoje sodelovanje potrdili:

  • Majda Gaberšek, svetnica SMC
  • svetniška skupina SLS

Sredstva za letovanja lahko nakažete tudi direktno na TRR Fundacije Drevored (SI56 6000 0000 0254 017, pri Hranilnici LON, sklic: 00-160, namen: Gremo na morje. Nakazila, opravljena preko računov bank: Sberbank, NLB, Hypo, Hranilnica LON, UniCredit, Nova KBM in BKS, so prosta provizije).

Marusa-Mismas-dobrodelni-bazar-Gremo-na-morje-zavod-Drevored-(1)_M

Marusa-Mismas-dobrodelni-bazar-Gremo-na-morje-zavod-Drevored-(2)m

Marusa-Mismas-dobrodelni-bazar-Gremo-na-morje-zavod-Drevored-(4)_m

foto: Aleš Hostnik, SVRSA

Zelo lepo presenečenje nam je pripravila ambasadorka prireditve, vrhunska mlada atletinja iz Grosupljega, Maruša Mišmaš, ki je socialni čut izkazala s svojo prisotnostjo in tudi s konkretno donacijo 650 EUR, ki so jo prispevali njena ekipa in sponzorji. »Kapo dol.« bi rekel zelo znani slovenski selektor, Maruša Mišmaš pa je povedala:

“Pozdravljam pobudo organizatorja dobrodelnega bazarja in veseli me, da so se posamezniki in podjetja odzvala v tako velikem številu. Izjemno veliko mi pomeni podpora lokalne skupnosti na moji športni poti in s hvaležnostjo smo skupaj z mojo ekipo in sponzorji Pernaton, Belimed, G-M&M, Hervis in Duracell dodali še en majhen košček za letovanje otrok. Rada pomagam in želim si, da bo čim več otrok videlo morje.”

Uspešno smo izvedli največji letni projekt Fundacije DREVORED, ki se trudi izboljšati življenje občanov, predvsem otrok, odrinjenih na socialni rob. Brez nesebičnega sodelovanja številnih podpornikov in prostovoljcev tako uspešne zgodbe ne bi mogli zapisati.

 

Sodelovalo je več kot 50 prostovoljcev ter 66 organizacij:

 

 

 

Velika HVALA v imenu vseh otrok in družin, katerim bomo omogočili prijetne trenutke v njihovem prepogosto nesrečnem in krivičnem vsakdanu.

 

Ekipa Fundacije DREVORED

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.