Policijsko poročilo PP Grosuplje

Policijska postaja Grosuplje je v obdobju od 4. 3. 2013 do 10. 3. 2013 obravnavala 12 prometnih nesreč. Zaradi kršitev javnega reda so izvedli 9 intervencij na javnem kraju in 7 v zasebnem  prostoru ter na novo evidentirali 31 kaznivih dejanj.

Prometne nesreče

Med prometnimi nesrečami je v osmih  nastala le premoženjska škoda, v eni je bila ena oseba lahko telesno poškodovanih, pripetile pa so se tudi tri prometne nesreče z udeležbo živali, med katerimi sta se v dveh znašla psa, ki jih lastniki niso primerno zavarovali. Prometna nesreča v katero se je zapletel voznik osebnega avtomobila, se je pripetila na nezavarovanem  prehodu ceste čez železniško progo med Žalno in Višnjo Goro, v bližini Male Loke. Voznik z vozilom Land Rover je zaradi nepravilnega prečkanja železniške proge  in vožnje pod vplivom alkohola obstal na progi. Voznik je izstopil iz vozila in ga poskušal odstraniti s proge, vendar je v tem času iz smeri Grosuplja pripeljal potniški vlak z okoli 100 potniki, ki  je kljub zaviranju trčil v vozilo, tako da je vozilo odbilo s proge. Pri tem ni bil nihče poškodovan. Zaradi trčenja je bila proga zaprta. Na kraju so intervenirale enote za zaščito in reševanje ter strokovna službe Slovenskih železnic. Zaradi poškodb naprav za upravljanje in hidravličnih sklopov je bil vlak nevozen, na kraj je bilo napoteno vozilo za vleko vlakov, ki je poškodovani vlak odvleklo do železniške postaje  Višnja Gora. Zaradi trčenja je na udeleženih vozilih nastala premoženjska škoda, na osebnem avtomobilu za okoli 1.500 € na vlaku pa za okoli 30.000 €.

V dogovoru s Policijsko postajo Grosuplje bomo redno objavljali tedensko poročilo dogodkov.

Do prometne nesreče, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, je prišlo v Ponovi vasi. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola je izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, ki je pripeljala po prednosti cesti v Ponovi vasi. Zaradi trčenja je na vozilih nastala premoženjska škoda v višini okoli 7.000 €. Udeležena voznica, ki je bila v prometni nesreči poškodovana pa je medicinsko pomoč iskala v ljubljanskem kliničnem centru. Zoper voznika je bil izveden prekrškovni postopek, srečal pa se bo tudi s sodnikom sodišča v Grosuplju.

Kršitve javnega redu in miru ter intervencije

Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali na parkirišču pri pokopališču v Stični. Na kraju so policisti ugotovili, da je občan opozoril gospo, ki je poskušala odpadne sveče odvreči v zbiralnik za komunalne odpadke, da se zbiralnik za odpadne sveče nahaja na drugi strani in da jih je potrebno ločevati. Zaradi opozorila je do njega pristopil moški, ki je oškodovanca ozmerjal in ga nato z roko udaril v obraz. Po dejanju sta se moški in ženska s kraja odpeljala z osebnim avtomobilom. Na podlagi znane registrske številke so policisti storilca izsledili in bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek oz. podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Operativno komunikacijski center PU Ljubljana je policiste napotil na intervencijo na območje Ivančne Gorice, kjer je na dom oškodovanke prišel močno opit storilec v družbi dveh prijateljev ter grozil njej in njeni materi. Prav tako je grozil, da bo zažgal njihov avto. Po prepiru so vsi trije z vozila odstranili dele, ki bi jih naj v vozilo vgradil storilec. Po intervenciji policije  je po storilca in njegova prijatelja prišel oče in ga s kraja odpeljal. Izveden bo prekrškovni postopek zaradi žaljivega in drznega vedenja.

Policisti so posredovali tudi v gostinskem lokalu na območju Grosuplja, kamor bi naj vstopila dva moška in se v lokalu sprla z gosti, pri tem pa bi naj eden izmed njiju s steklenico po glavi udaril gosta v lokalu, nakar sta lokal zapustila. Policisti so na kraju ugotovili, da sta v lokal vstopila dva mlajša moška iz območja Grosuplja in se pričela prepirati z enim izmed gostov. Eden izmed njiju je gosta z roko udaril po glavi tako močno, da je ta padel po tleh, nakar ga je ležečega na tleh še obrcal. Po dejanju sta s kraja pobegnila. Poškodovanemu je na kraju prvo medicinsko pomoč nudila dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Ivančna Gorica nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. Zoper storilca bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali  kazensko ovadbo zaradi nasilništva.

Policijsko postajo je poklical občan iz območja Grosuplja in povedal, da žena doma nori z nožem in prosi za prihod policistov. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je občan pijan in da njegove navedbe ne držijo, saj je svojo prejšnjo trditev zanikal tudi sam, žene pa ni bilo doma. Bil je opozorjen. Čez pol ure je občan ponovno zahteval posredovanje policije, ker bi mu naj bilo v času, ko se je pogovarjal s policisti vlomljeno v stanovanje. Po ponovnem razgovoru z njim je bilo ugotovljeno, da je sam nasilno vstopil v stanovanje, saj ni imel ključev. Zaradi neupravičenega klica na intervencijo bo moral k škodi, ki si jo je povzročil sam,  prišteti še globo, ki mu bo določena s plačilnim nalogom.

Med kaznivimi dejanji je bilo evidentiranih 9 tatvin,  2 vloma v vozila in 8 vlomov v objekte ter 12 drugih kaznivih dejanj

Operativno komunikacijski center PU Ljubljana je okoli 10.50 ure policiste Policijske postaje Grosuplje napotil v Stari trg pri Višnji Gori, kamor so se pred hišo z osebnim avtomobilom Audi neznanega tipa, črne barve, neznanih registrskih številk pripeljali štirje moški. Na naslovu sta dva izmed njih pristopila do vrat, kjer jim je odprla starejša lastnice hiše in jo pričela spraševati, kje je gospodar. Lastnica hiše se je z enim izmed njih napotila na drugi konec dvorišča, da bi mu pokazala, kje se nahajala gospodar. Vhodna vrata je v tem času pustila odprta, kar je eden izmed moških izkoristil in vstopili v hišo ter iz predala v kuhinji odtujil gotovino. Stanovanjsko hišo je nato zapustil skozi okno kopalnice nakar so se s kraja odpeljali. Z dejanjem so neznani storilci lastnico oškodovali  za 200 €.

Policisti v policijski pisarni v Ivančni Gorici so bili obveščeni, da  je bilo vlomljeno v vikend na naslovu Češnjice pri Zagradcu. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec v času od 23.12.2012 do 5.3.2013 s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna in garažna vrata v vikend. Storilec je pregledal notranjost vendar ni ničesar odtujil. Lastnica je z  dejanjem oškodovana za okoli 400 €.

PP Grosuplje je občan obvestil, da je bilo vlomljeno v sosednjo hišo v  Valični vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 6.3.2013 do 7.3.2013 s primernim orodjem na vzvod vlomil vhodna vrata starejše stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil LCD televizor neznanega  proizvajalca.

Iz prodajalne v Grosuplju je bil policijska postaja obveščena o tatvini polne košarice  artiklov. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec nabral polno košarico različnih prodajnih artiklov in se sprehodil mimo blagajne, ne da bi le te plačal. Pred trgovino se je vsedel v vozilo in s kraja odpeljal. Osebje si je uspelo zapisati registrsko tablico na podlagi katere je bil storilec odkrit. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo v Ljubljani.

Občan iz Grosuplja je policijsko postajo obvestil, da je bila v času me 17.15 in 19.30 uro dne 8.3.2013 izvršena tatvina fotografskega nahrbtnika znamke Lowepro v katerem je bil fotoaparat znamke Canon Eos 20D, foto objektiv Tamron in Canon, 2 x bliskavici Canon 420 in 430 ter video-kamera znamke Sony TRV50, vse vredno 1500 EUR. Tatvina je bila izvršena v času, ko sta oškodovančeva otroka zapustila stanovanjsko hišo in pri tem pustila objekt odklenjen.

Regijski center za obveščanje je obvestil policijo, da bi naj v potoku Grosupeljščica opazili oljne madeže, ki prihajajo iz enega izmed avtoservisov v Grosuplju. Na kraj so bili poslani gasilci iz Grosuplja in iz Gasilske brigade Ljubljana.  Pri pregledu potoka je bilo v bližini Malega Mlačevega opaziti le manjši mastni madež. Gasilci so na gladino potoka preventivno postavili pivnike, pregledani so bili tudi pritoki potoka, vendar izvora oljnih madežev ni bilo moč ugotoviti, prav tako pa zaradi minimalne količine neznanega olja ni prišlo do onesnaženja okolja.

 

Vlado Ščavničar, komandir policijske postaje, policijski inšpektor II

Grosuplje, 11. 3. 2013

 


 

 

Preberite tudi

One Response to "Policijsko poročilo PP Grosuplje"

  1. Tim says:

    So si pa ogromno pojedino pripravili za svoj dan :)

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.