Policijsko poročilo, 6. 7. 2015

Policisti Policijske postaje Grosuplje so v preteklih 7 dneh, to je v času od 29. 6. do 6. 7. 2015 obravnavali  25 kaznivih dejanj, 8 kršitev javnega reda in miru, 9 prometnih nesreč ter 82 drugih neinterventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali:

 • 3 vlome v stanovanjske hiše iz katerih  je bil odtujen tablični računalnik, mobilni telefon, nakit, ročna ura, gotovina ter več  kosov različnega ročnega orodja
 • 2 vloma v poslovne prostore pri katerih ni bilo ničesar odtujenega
 • poskus vloma v osebni avtomobil
 • odvzem motornega vozila s poškodovanjem tuje stvari in tatvino predmetov, ki so bili v tem vozilu
 • tatvino kolesa izpred železniške postaje
 • tatvino reg. tablic s parkiranega osebnega avtomobila
 • tatvino psa
 • vožnjo z motornim vozilom po polju s poškodovanjem poljskih pridelkov
 • odvzem mladoletne osebe

 

PROMETNA VARNOST, JAVNI RED IN MIR:

Na območju občine Grosuplje  so policisti obravnavali:

 • V zasebnem prostoru so policisti intervenirali zaradi vpitja in nedostojnega vedenja kršitelja v krogu domačih. Ker je bil alkoholiziran kršitelj zaloten pri storitvi prekrška in je s svojim početjem nameraval nadaljevati, mu je bilo na podlagi 2. odstavka 109. Zakona o prekrških (ZP-1) odrejeno pridržanje. Zaradi ugotovljenih kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.
 • Policisti so intervenirali v gostinskem lokalu, ker se je eden od gostov na javnem kraju nedostojno vedel, ostali tam prisotni pa so zaradi tega njegovega početja zgražali in umikali iz lokala. Zaradi ugotovljenih kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) bodo policisti po vseh zbranih obvestilih kršitelju izdali plačilni nalog.
 • Pri izvajanju rednih nalog so policisti v Grosupljem imeli postopek z dvema osebama, pri čemer je bilo pri eni od teh najdena in zasežena manjša količina delcev posušene rastline za katero je obstajal utemeljen sum, da je prepovedana droga. Po prejemu rezultatov analize in vseh zbranih obvestilih bo sestavljen predlog za uvedbo hitrega postopka o prekršku po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD).
 • Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Na vozilu je nastala  majhna poškodba, kolesar pa je padel in utrpel več telesnih poškodb. Zaradi ugotovljene kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) bodo policisti po vseh zbranih obvestilih povzročitelju izdali plačilni nalog.
 • Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v drug parkiran osebni avtomobil ter brez posredovanja svojih osebnih podatkov ali obveščanja policije s kraja odpeljal. Nastala je materialna škoda, zaradi ugotovljenih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) pa bodo policisti po vseh zbranih obvestilih povzročitelju izdali plačilni nalog.
 • Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo. V dogodku udeležene osebe niso bile poškodovane. V skladu s 4. odstavkom 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.
 • Policisti so obravnavali prometno nesrečo, pri katerih je voznik osebnega avtomobila trčili v divjad na cesti. V skladu s 4. odstavkom 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) je bilo izdano obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov o prekršku.

 

Policijska postaja Grosuplje, 8. 7. 2015, foto: radio Krka

Preberite tudi

2 Responses to "Policijsko poročilo, 6. 7. 2015"

 1. Pero says:

  Sit, moj dedi ima poln kozolc delcev posusene rastline. A bo moral v zapor?

   
  Odgovori
  • Grosupeljčan says:

   O, Pero je eden tistih dobrih primerkov gromozanske nadarjenosti za globokoumje in provokacije s pomočjo zelo zahtevnega trganja raznih navedb iz konteksta! Res odlično! Za kaj takega zagotovo ni dovolj le nadarjenost, ampak je potrebno imeti tako spretnost že v krvi, ali bolje povedano v genih.

    
   Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.