Pijan zbil kolesarja, ki je v življenski nevarnosti

v soboto, 31. 10. 2015, je bila nekaj minut po 13. uri Policijska uprava  Ljubljana obveščena o prometni nesreči s poškodbami pri kraju Čušperk.

Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je  46-letni voznik vozil osebno vozilo znamke Kia Ceed po lokalni cesti iz smeri Čušperka proti Zdenski vasi. V ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v 57-letnega kolesarja, ki je takrat pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Kolesar je v nesreči utrpel hude poškodbe (je življensko ogrožen) in je bil
z reševalnim vozilom odpeljan v Ljubljanski klinični center.
Vozniku osebnega vozila je na kraju indikator alkohola pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, zaradi česar je bil nato  odpeljan v Inštitut za sodno medicino na strokovni pregled z odvzemom krvi in urina. Vozniku v vskladu z določili ZPrCP odrejeno tudi pridržanje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

PU Ljubljana, 31. 10. 2015

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.