Črna kronika l Grosupeljski policisti prijeli osumljenca ropa nad mladoletnico

V policijskem poročili PU Ljubljana z dne 25. 3. 2016 poročajo o ropu nad mladoletnico v Grosupljem:

19-letnik iz Grosupljega se je dne 18. 3. 2016 okoli 15. ure v družbi še z dvema mladoletnikoma (fantom in punco) peš sprehajal po pločniku, ko so se vračali v smeri  proti centru Grosuplja. Nasproti jim je prišla mladoletna oškodovanka, ki je takrat v roki držala mobilni telefon in Urbana kartico. 19-letnik je pristopil do nje in jo udaril ter jo odrinil od sebe. Oškodovanka je omahnila v stran, osumljeni pa ji je tedaj iz rok iztrgal njen mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S5 in kartico URBANA. Po dejanju je osumljeni skupaj z mladoletnikoma nadaljeval s hojo v smeri proti centru. Oškodovanka je kljub prestrašenosti odšla za osumljenim in ga prosila, da naj ji vrne ukradene stvari. Osumljeni je oškodovanki vrnil kartico Urbana, mobilni telefon pa zadržal. O dogodku so bili nato obveščeni policisti.

Na podlagi podanega opisa in z zbiranjem obvestil je bila ugotovljena identiteta osumljenca. 22. 3. 2016 so ga policisti tudi prijeli. Ker aktivne vloge drugih dveh oseb pri kaznivem dejanju ropa po členu 206 KZ-1 policisti niso ugotovili, le teh niso ovadili, osumljenega 19-letnika pa so s kazensko ovadbo 23. 3. 2016 privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zanj odredil pripor.

 

policijsko poročilo PU Ljubljana, 25. 3. 2016, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.