Črna kronika l Povožen medved, zaseg orožja in ukradenega orodja …

V policijskem poročili PU Ljubljana z dne 27. 2. 2017 med drugim poročajo o treh dogodkih s področja Grosuplja:

Drzna tatvina:

Policisti PU Ljubljana so bili tekom vikenda obveščeni o dveh tatvinah na počivališčih. O prvi so bili obveščeni v soboto, okrog 7. ure. Oškodovanca, drž. Kosova, ki je počival v svojem vozilu na počivališču Cikava, sta prebudila dva neznanca, eden ga je opozarjal na domnevno okvaro na vozilu, drugi pa ga je medtem okradel, ko je izstopil iz vozila. Neznanca sta kraj zapustila, oškodovanec pa je opazil, da je okraden šele čez čas. V zvezi tatvine so policisti pričeli z zbiranjem obvestil in ostalimi ukrepi za izsleditev in prepoznavo osumljencev. Istega dne v dopoldanskem času je občan policistom izročil najdene predmete (last oškodovanca).

Zaseg orožja in orodja:

Grosupeljski policisti so v preteklem tednu na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Kočevja, kjer so na podlagi zbranih obvestil, prišli do podatka, da 46-letni osumljenec prodaja predmete, ki so last oškodovanca iz vloma, izvršenega v mesecu novembru 2016 na območju Grosupljega. Policisti so pri hišni preiskavi zraven odtujenih predmetov odkrili in zasegli še več kot 800 nabojev, različnega kalibra, rezilo zvezdica za metanje in plinsko pištolo. Prav tako so bile najdene tri motorne žage znamke Tomos 770, Stihl 211 in Silen 2,2 Kw ter motorna kosilnica (na nitko) znamke Stihl FS38. Za orodje osumljeni ni imel ustreznih listin in dokazil o lastništvu. Zaradi posesti prepovedanega orožja bo zoper njega uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju, zaradi najdenih odtujenih predmetov pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi Velike tatvine.

Lastnike motornih žag in kosilnice obveščamo, da lahko predmete pogledajo in prevzamejo na Policijski postaji Grosuplje. S seboj naj imajo dokazila o lastništvu. Priloga – fotografiji:

motorne žage

kosilnica

Prometna nesreča z medvedom:

Včeraj, okrog 20.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na avtocesti za smeri proti Ljubljani pri kraju Polica. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi trčil v medveda. Medved je na kraju poginil, za kadaver so poskrbeli lovci. Voznik (35) in njegov sopotnik (34) sta bila odpeljana na pregled v ljubljanski klinični center, kjer je bilo ugotovljeno, da sta utrpela lahke telesne poškodbe.

 

PU Ljubljana, 27. 2. 2017, fotografija medveda: PGD Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.