Big band Grosuplje in Vlado Kreslin in polna dvorana

Polna dvorana  je želja vsakega organizatorja. In če polna dvorana še poka od odličnega vzdušja in obiskovalci odidejo zadovoljni in nasmejani, takrat veš, da si nekaj storil prav. Kadar gre za dobrodelni dogodek, še toliko bolj.

Dobrodelni koncert Big banda Grosuplje z gostom Vladom Kreslinom je bil v nedeljo, 13. 9. 2015, ob 19:30 v Kulturnem domu Grosuplje. Organizatorja: Fundacija Drevored in Big band Grosuplje

Big band Grosuplje nas je v uri in pol programa kronološko odpeljal od glasbe 50-tih let dalje. Klemen Kotar je spretno in hudomušno vihtel taktirko večera in Big banda Grosuplje.  Big band je začel v petdesetih, zaključil jih je Miha Jazbinšek, odložil svojo pozavno in po sinatrovsko zabrundal v mikrofon. Nadaljevali so instrumentalno v šestdeseta z melodijami Duka Ellingtona in nekaj legendarnimi klasikami kot sta Tijuana Taxi in Spanish Flea. Vlado je v zaodrju komentiral »Zdaj, zdaj so se pa razpalili!«  Predsedniški kandidat Smaal Tokk se jim je na odru pridružil v sedemdesetih letih, odfunkal in odrepal  in nasmejal. Mlade in stare, če ima kdo slučajno pomisleke, da ima rap kakšne starostne omejitve. Zadnjih nekaj desetletij večera je prevzel legenda, Vlado Kreslin, se po Cesti sprehodil v Dan neskončnih sanj, čeprav Lahko bi letel-a in zapel Eno pesem ter po bučnem aplavzu v bisu Gledal njene je oči sanjavo. Dvorana je še besno ploskala v želji po dodatnem podaljšku, a nas je Klemen postavil na realna tla s hudomušno opazko v njegovem stilu: »Od zdaj naprej je vsak aplavz zaman. Več ne znamo.«

Z 205. prodanimi vstopnicami in “napitnino” smo zbrali 3080,00 eur. Celoten znesek bo namenjen nakupu šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin iz občine Grosuplje.

“Kratko, ampak sladko”,  je pripomnila ena od obiskovalk.

O zbranih sredstvih

obracun_dobrodelni_koncert

Z 205. prodanimi vstopnicami (po ceni 15 eur) smo zbrali 3.080,00 eur (eden od obiskovalcev je ob nakupu pustil še 5 eur “napitnine”). Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju, vsi prostovoljci so sodelovali brezplačno. Ostale stroške bomo pokrili v sodelovanju s pokrovitelji in sponzorji.

Šolske potrebščine bomo, če se le da, nakupili direktno pri dobaviteljih, ki nam nudijo “nabavne cene” potrebščin (brez trgovske marže). Tako bomo zbrani denar lahko še dodatno oplemenitili. Sredstva v šolskem skladu so namenjena nakupu šolskih potrebščin tekom celega šolskega leta, ko je potreba po sofinanciranju še večja kot na začetku leta. Šolske potrebščine bodo socialno ogroženim učencem iz občine Grosuplje posredovale šolske svetovalne službe obeh grosupeljskih osnovnih šol, Center za socialno delo, Rdeči križ in Karitas.

Hvala…

Big band Grosuplje, Vlado Kreslin, Smaal Tokk , hvala prostovoljci, pokrovitelji in sponzorji, hvala vsi, ki ste napolnili dvorano za dober namen. HVALA!

Pokrovitelja:

 Občina Grosuplje

logo-občina-grosuplje

Pekarna Grosuplje

images

Sponzorji:

pika_si_logo_m1


amicus logo


sazas_5

 prenos (1)Irena Gantar, Fundacija DREVORED, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.