4. Sejem knjig in druženja I Knjige in malinov’c

Zavod DREVORED že četrtič organizira sejem rabljenih knjig, učbenikov, priročnikov … Letos se bo knjigam prvič pridružil tudi bolšjak igrač. Dogodek, ki ga boste zagotovo veseli vsi knjižni navdušenci in tisti, ki vam kupček (ne)prebranih knjig zaseda police. Tudi letos bosta sejem popestrila otroška predstava in literarni pogovor. Pridite prodati, zamenjati, kupiti ali podariti knjigo ali igračo, ali pa zgolj pobrskati po stojnicah, malo pokramljati in srebati malinov’c v dobri družbi. ¸

Knjige in malinov’c - sejem knjig in druženjapetek, 28. 8. 2015, od 16.00 do 21.00. ureAdamičeva ploščad na Kolodvorski cesti v centru Grosuplja. VSTOP PROST!!! 

PROGRAM

16.00 – 21.00 sejem rabljenih knjig, prijetnega druženja, dobre kulinarike, radostnih vzklikov … ob srebanju malinov’ca

16.00 – 19.30 bolšjak igrač – otroci in starši, prodajte rabljene igrače, družabne igre, … ki jih ne potrebujete več

16.00 – 18.00 kreativni delavnici / izdelovanje knjižnih kazalk s tehniko pihanja tuša in poslikava obraza / Preplet

17.00 – 19.00 druženje s palčkom Bralčkom (maskota), pripovedovanje pravljic, igralne knjige, ustvarjalna delavnica / Mestna knjižnica Grosuplje

18.00 – 18.40 otroška predstava Cirkus / Brata Malek

19.30 – 20.30  malinov’c z N’Tokom, prijetno literarno kramljanje (vodi Larisa Daugul iz literarne skupine Lu-is)

CIRKUS –  otroška predstava / Brata Malek

brata-malekV uličnem cirkusu bodo nastopile lutke, osliček na vrvicah, štorasti zajček, plesalo se bo in žongliralo, seveda pa bo zraven tudi nekaj čisto prave čarovniške coprnije. Gre za aktivno predstavo za gledalce saj v njej  sodeluje tudi občinstvo. Po predstavi se bodo otroci v cirkuških vragolijah in norčijah lahko preizkusili tudi sami. V časopisu Večer so zapisali, da sta Brata Malek navihana dvojčka, menda razposajena po svoji babici, ki otroke preprosto navdušita.

N’TOKO – Miha Blažič, slovenski raper, bloger in kolumnist

n-tokoN’Toko, verjetno ga poznate kot pevca funky-jazz-rap kolektiva Moveknowledgement, kjer je začel svojo glasbeno kariero, deluje pa tudi kot solo izvajalec. Dvakrat je zmagal na slovenskem državnem »freestyle« tekmovanju. Do danes je izdal tri solistične albume v slovenskem, dva albuma in tri male plošče pa v angleškem jeziku. Piše tudi blog in kolumne, ki so vsakih štirinajst dni objavljene v reviji Mladina. Pogovor bo vodila Larisa Daugul iz literarne skupine Lu-is)

Rezervirajte si brezplačen prodajni prostor za prodajo knjig (info@drevored.si) ali sporočite sodelovanje na bolšjaku igrač (irena@drevored.si). Pišite nam tudi, če želite knjige podariti, lahko jih prinesete tudi na sejem.

BOLŠJAK IGRAČ

Letos bomo v sklopu sejma organizirali tudi bolšji sejem igrač, na katerem bodo otroci (lahko skupaj s starši)  prodajali igrače, ki so jih prerasli. Kocke, avtomobilčki, hišice za punčke, družabne igre, sestavljanke … lahko na bolšjaku najdejo novega lastnika, vaši otroci pa svojo prvo izkušnjo s trgovanjem. Zakaj ne bi tokrat sami zaslužili za sladoled ali si z izkupičkom kupili nekaj drugega z bolšjaka igrač. Prodajno mesto za igrače si uredite sami, lahko je mizica ali pa samo lična preproga. Veseli bomo, če nam svojo udeležbo prej sporočite na irena@drevored.si.

bolsjak-igrac

PRODAJ ALI PODARI KNJIGE 

Pozivamo vse, ki želite sodelovati s prodajo knjig, da nam pišete na naslov: info@drevored.si. Najem prodajnega prostora je brezplačen, rezervacije so zaradi lažjega planiranja obvezne. Pohitite, na voljo imamo le nekaj stojnic, ostali si svoj prostor uredite sami – postavite lično mizo ali polico, poskrbite za udoben stol …

Lansko leto je bila na sejmu odlična ponudba srednješolskih učbenikov. Dijaki, študentje izkoristite priložnost za prodajo in nakup tudi letos!

Vabimo tudi tiste, ki želite knjige podariti. Te bomo ponudili v prodajo na stojnici Zavoda Drevored, ves izkupiček od prodaje pa bomo namenili v fond za obogatitev tovrstnega sejma naslednje leto. Preostale, ki jih ne bomo prodali, pa bomo namenili projektu Zabojček knjig.

V primeru dežja bomo sejem prestavili, o novem terminu boste pravočasno obveščeni.

PRETEKLI MALINOVCI …

2012

Knjige in malinov’c 2012

2013

Knjige in malinov’c 2013

2014

Knjige in malinov’c 2014


SODELUJEMO …

 

Zavod DREVORED, glavni organizator

literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek

Tržnica Grosuplje, z ličnimi stojnicami

Preplet, društvo za ustvarjalno skupnost

Mestna knjižnica Grosuplje, pravljice in ustvarjalne delavnice

 

Veselimo se že ponovnega druženja z vami!

Irena Gantar, Zavod DREVORED, foto: osebni arhiv

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.