16. Maraton treh občin ponovno množičen

Po lanski slabši udeležbi, ki jo je zakrivilo muhasto vreme, se tradicionalni Maraton treh občin vrača k običajni množični udeležbi. Kratko analizo že 16. maratona nam je posredoval predsednik Kolesarskega društva Grosuplje, Tone Kogovšek:

  • Registriranih udeležencev je bilo nekaj več kot 800. Zelo solidna udeležba, vendar ne rekordna. Spet nam je malce ponagajalo vreme, ki je bilo slabše od napovedanega.
  • Dve dokaj resni poškodbi in nekaj odrgnin – pogoji na cesti so bili neugodni zaradi kratkotrajnih nalivov.
  • Poleg vsakoletnih klasičnih dogodkov smo letos ob maratonu otvorili še dvonamensko planinsko kolesarsko pot, ki poteka po dosedanji planinski poti. Letos smo odprli polovico Grosupeljske planinske poti – zahodni del (34 km), prihodnje leto pa načrtujemo še otvoritev vzhodnega dela. Tu gre velika zahvala planinskemu društvu  Grosuplje in njihovemu predsedniku Francu Štiberniku, ki je bil iniciator ideje in je opravil tudi velik del nalog pri markiranju. Zahvala tudi Jocu Rovanu, načelniku  komisije za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije. Otvoritve se je udeležil tudi podpredsednik Planinske zveze Slovenije, Miro Eržen, ki je pohvalil zgledno sodelovanje planincev in kolesarjev. Ta dvonamenska pot je druga tovrstna v Sloveniji.
  • Letos smo imeli tudi goste iz Bosne; iz kolesarskih klubov iz Bihača in Velike Kladuše, ki so predstavili Maraton Srebrenica in povabili kolesarje na ta spominski dogodek.
  • Prireditve so se udeležili  župani treh občin, po katerih je potekal maraton: Grosuplja, Dobrepolja in Ivančne Gorice ter župan Škofljice.

16. Maraton treh občin: Grosuplje, Dobrepolje, Ivančna Gorica; nedelja, 1. 6. 2014

 

Grosuplje že nekaj desetletij goji kolesarsko tradicijo, Maraton treh občin pa po zaslugi dela cele množice prostovoljcev in s podporo sponzorjev ter lokalne oblasti pod vodstvom Kolesarskega društva Grosuplje ostaja najmnožičnejša javna športna prireditev v občini.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.