Srečen družinski teden na morju

Tim sedi na obali, toplo pomladno sonce ga poleg starševskih pogledov boža po licih, veter prinaša vonj morja in, čeprav ga ne vidi, čuti njegov okus in sliši njegov zvok. Šumenje morja se meša z veseljem sestrice Naje, ki je prvič na morju, in bratca Nika.

Tako nekako si lahko predstavljamo tisti februarski teden družine s Police pri Grosupljem, ki so ga skupaj (skoraj) brezskrbno preživeli na morju. Te nepozabne trenutke jim je v sodelovanju z Rdečim križem Grosuplje omogočila doživeti Fundacija DREVORED s sofinanciranjem v višini 372,82 EUR iz sklada sredstev lanske akcije Gremo na morje!.

tim_na_morjuŽe lani smo skupaj s partnerskimi humanitarnimi organizacijami in ustanovami iz občine Grosuplje ugotovili, kako zelo pomembno je, da tudi socialno šibkim družinam omogočimo prave družinske počitnice. Skupni dnevi sreče jim vsaj za nekaj časa vlijejo upanje in moči za vsakodnevno borbo z življenskimi preizkušnjami. Vsi se zavedamo, da so družinski trenutki sreče preprosto neprecenljivi.

 

 

Mama Saša je poslala nekaj iskrenih besed zahvale:

Zahvaljujemo se, da ste nam omogočili počitnice na Debelem rtiču. Ker je starejši sin Tim otrok s posebnimi potrebami (slep, avtist, epileptik, lažja cerebralna), se je teh počitnic še posebej razveselil, saj mu počitnice na morju kljub temu, da ne vidi, zelo veliko pomenijo. Naš Tim slabo prenaša drugo okolje, zato je tudi na morju zbolel in nekaj dni preležal. Kljub temu, da je bil bolan, je bil izredno vesel, zadovoljen in poln optimizma.Tudi mlajša hčerka Naja je bila prvič na morju in je neizmerno uživala v bazenu in okolici. Enako velja za sina Nika, ki je bil vključen v program bivanja na Debelem rtiču in je bil tudi prvič na morju v družbi ostalih otrok in programa, ki ste ga nudili. Ker smo že nekaj časa v stiski, si počitnic ne moremo privoščiti, zato nam je to res veliko pomenilo in se vam še enkrat iskreno zahvaljujemo za nepozabne počitnice.

Vasja, Saša, Tim, Nik, Naja

Fundacija DREVORED bo tudi letos organizirala akcijo Gremo na morje!, katere krovna prireditev bo dobrodelni bazar, predvidoma 6. junija v centru Grosuplja. Ponovno bomo stopili skupaj in polnili sklad za letovanja, ki bo poleg množice otrok na počitnice popeljal tudi družine v stiski. Letos bomo nekaj sredstev iz tega sklada namenili tudi financiranju obšolskih dejavnosti, kjer se med letom pojavljajo potrebe.

 

Andrej Brezec, foto: družinski arhiv

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.