Morje za en dan

Poln avtobus razigranih izletnikov se je v torek, 20. junija iz Grosuplja odpeljal proti Debelemu Rtiču. Večina od njih si zelo redko lahko privošči kak izlet, kaj šele počitnice, zato so se z veseljem odzvali na povabilo, da gredo z nami na morje za en dan, ki smo ga na pobudo prostovoljke RKS – OZ Grosuplje Milene Mušič letos pripravili že tretjič. Med prejemniki pomoči v hrani, obleki ali plačilu kake nujne položnice je opazila veliko željo, da bi tudi oni lahko vsaj kak dan uživali na morju.

Letos smo doživeli pravi vroč poletni dan, prijetno vzdušje, morje in lepote slovenske obale pa so vsaj za kratek čas pregnale misli na bolezen, skrbi in druge preizkušnje.

Oseminštiridesetletna Milena nam je ob postanku avtobusa povedala, da se počuti kot v osnovni šoli, ko je bila s sošolci na izletu. Morja pa še nikoli ni videla!

Na počivališču smo najprej pozajtrkovali ali pomalicali rogljičke in žepke, ki jih je podarila Pekarna DON DON d.o.o.,  v Izoli pa smo se sprehodili po obali, sedli na klopce v senci oleandrov, palm in začutili pravo počitniško vzdušje. Na Debelem Rtiču smo imeli najprej kosilo, po njem pa predstavitev razvoja in poslanstva Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije, ki pod sloganom: Tam kjer rastejo sanje v čudovitem okolju pripravlja odlične programe za otroke in mlade, med letom pa tudi za ostale goste. Prišlo je na vrsto težko pričakovano namakajo v morju ali druženje pod borovci na obali.

Z nami je bil gospod, ki je s pomočjo dveh bergel potreboval 45 minut, da je počasi prišel z drugega konca Grosuplja na avtobusno postajo. Oseminštiridesetletna Milena nam je ob postanku avtobusa povedala, da se počuti kot v osnovni šoli, ko je bila s sošolci na izletu. Morja pa še nikoli ni videla! In posebno se je veselila, da je videla Debeli Rtič, kamor hodijo njeni otroci že več let na morje z RKS – OZ Grosuplje.

Tega izjemnega izleta ne bi mogli pripraviti brez donatorjev: Fundacija Drevored je letos že tretjič plačala prevoz avtobusa, kosilo pa so omogočili Občina Grosuplje, Milšped d.o.o. in prostovoljni prispevki udeležencev. Vsem se iskreno zahvaljujemo in prosimo, da nas podprejo tudi naslednje leto.

Sekretarka RKS – OZ Grosuplje

Anica Smrekar

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.