Juhu, na morju smo!

»Juhu, na morju smo!«, je zaklical  deček, ki je 19. julija 2016 skočil z avtobusa na Debelem rtiču in odhitel v prtljažnik po svojo prtljago. To je bil vzklik le enega izmed mnogih otrok, ki so tistega dne prispeli na letovanje.

Letos je RKS – Območno združenje Grosuplje jubilejno, že 20. leto zapored organiziralo letovanje 200 otrok s 17 vzgojitelji, pedagoško vodjo in pomočnico pedagoške vodje. Letovali so otroci treh občin: Grosuplja, Ivančne Gorice in Dobrepolja.

Vroče poletne dni smo preživljali s hlajenjem v bazenu in morju, se igrali v senci pod borovci, odkrivali pester obalni pas Debelega rtiča, pozno popoldne pa s kajaki zaveslali po zalivu.

Popoldneve po kosilu smo si krajšali z zanimivimi delavnicami: frizersko, športnimi igrami v senci pred paviljoni, zanimivimi vodnimi igrami, izdelali smo si svojo igro »križcev in krožcev« iz kamnov, ki smo jih po svoje okrasili, izdelovali morske živali iz tulcev papirja, izdelali lovilce sanj ter izdelali unikatne razglednice, ki smo jih poslali domov staršem s toplimi pozdravi z Debelega rtiča.

Seveda smo tudi letos uživali na nogometnem igrišču, igrali odbojko na mivki ter se sproščali na igrišču iz gum.

Spoznali smo nekaj novih prijateljev, preživeli vroče poletne dni na morju, namesto pred televizijskimi ekrani in že komaj čakamo drugo leto, ko zopet odidemo na Debeli rtič!

Nina in Tina, vodji letovanja

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali zbrati potrebna sredstva za letovanje 200 otrok: Občinam Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica, Fundaciji Drevored, Rotary klub Grosuplje, trgovini Agrograd ter Krajevnim organizacijam RK Ivančna Gorica, Stična, Šentvid pri Stični in Višnja Gora.

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.