Boš Božiček za en dan? 2016

Bi rad za en dan stopil v Božičkove škornje in obdaril otroka, ki bo morda letos ostal brez darila, čeprav je bil priden?  Fundacija DREVORED se že četrto leto zapored pridružuje akciji Božiček za en dan, akciji obdarovanja socialno šibkih otrok iz Slovenije, Bosne in Kosova. Enostavno je. Izberi otroka, napolni škatlo in postani Božiček za en dan. Akciji se lahko pridružite do torka, 6. decembra 2016.

Največ pomoči bo potrebno pri pregledovanju, sortiranju in razvažanju škatel. Organizatorji se obračajo na vse božičke, ki bi bili morebiti pripravljeni priskočiti na pomoč. Lahko vas dajo na spisek prostovoljcev…samo pišite jim na info@bozicekzaendan.si

Za kaj gre?

Božiček za en dan je akcija, ki je dobila navdih v projektu iz Južnoafriške republike, ki sliši na ime Santa Shoebox. Zahteva kanček dobrodelnosti, ščepec kreativnosti in žlico odgovornosti vseh tistih, ki želijo obdariti socialno šibkejše otroke. Ideja je preprosta: izdelaš majhno škatlo, jo okrasiš, napolniš z darili in odneseš na zbirno mesto. Akcija letos poteka že četrtič, samo v lanskem letu je osrečila in polepšala  praznike 8.889, v vseh letih pa kar 20.251 otrokom iz Slovenije in BIH.

Zbirno mesto v Grosupljem je Apoteka Natura, Adamičeva 24, Grosuplje.

Fundacija DREVORED je poskrbela, da imamo zbirna mesta tudi v Grosupljem, Ivančni Gorici in Dobrepolju. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Grosuplje, Centrom za socialno delo Grosuplje, Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje in Karitasom Grosuplje pa smo na Božičkov seznam uvrstili tudi 413 otrok iz  občine Grosuplje in sosednjih občin ( Ivančna Gorica, Dobrepolje).

    

Lansko leto so Božički na “naša” zbirna mesta prinesli kar 241 daril. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Grosuplje, Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje in Karitasom Grosuplje pa smo obdarili tudi 372 otrok iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. 

Kako to gre?

Registriraj se

… na tej povezavi. Brez skrbi, enostavno je, potrebuješ le e-pošto.

Izberi otroka

seznam-otrok

Vsi registrirani uporabniki lahko iz seznama otrok izberejo tistega, ki bi ga radi obdarovali. Izvedeli boste otrokovo ime, starost in kraj bivanja. Akcija letos poteka že petič, samo lani je osrečila in polepšala praznike 8.889 , v vseh letih pa kar 20.251 otrokom iz Slovenije in BIH.

Napolni škatlo

Poišči prazno škatlo za čevlje, jo lepo okrasi in napolni. Darila oz. predmeti naj bodo novi ali v odličnem stanju in predvsem letom primerni.

Vsaka škatla naj vsebuje:

  • NEKAJ ZA “CARTANJE”: plišasti medvedek, punčka..
  • NEKAJ ZA OSEBNO HIGIENO: milo, gel za tuširanje, brisačka
  • ŠOLSKE POTREBŠČINE: svinčnike, barvice, radirke, pobarvanke, knjigice
  • IGRAČO
  • KOS OBLAČILA
  • SLADKARIJE (pa ne preveč:)

Podrobna navodila o pakiranju in o tem, kaj v škatlo sodi in kaj ne, najdete tule, nekaj dodatnih namigov in idej pa tule.

Zbirni centri

Imaš škatlo pripravljeno? Do torka, 6. decembra 2016 jo odnesi na enega izmed zbirnih mest, ki so po vseh večjih mestih v Sloveniji, tudi v Grosupljem.

Zbirna mesta , ki jih je organizirala Fundacija DREVORED:

GROSUPLJE:
pon. – pet.: 8h-19h, sobota: 8h-13h
IVANČNA GORICA:

v pon., tor., sre., pet. od 9. do 19. ure,

četrtek od 9. do 14. ure,
v soboto od 8. do 13. ure
v pon., sre. od 12.30 do 19. ure,
tor., čet. od 9. do 14. ure,
pet. od 12.30 do 20. ure

Ostala zbirna mesta po Sloveniji najdete na povezavi. Škatle bodo z zbirnih mest romale k otrokom.

Velik nasmeh

… otroka, ki si mu škatlo namenil, je zagotovljen. In zate tudi, saj dobrodelnost dobro dene.  

 

Irena Gantar, vir: bozicekzaendan.si, foto: sxc.hu, bozicekzaendan.si

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.