Boš Božiček za en dan? 2014

Nimaš niti brade, niti sani, niti jelenov? Nič ne de, če le imaš srce. Fundacija DREVORED se že drugo leto zapored pridružuje akciji Božiček za en dan, akciji obdarovanja socialno šibkih otrok iz Slovenije, Bosne in Kosova. Izberi otroka, napolni škatlo in postani Božiček za en dan. Akciji se lahko pridružiš do 11. decembra 2014.

Največ pomoči bo potrebno pri pregledovanju, sortiranju in razvažanju škatel. Organizatorji se obračajo na vse božičke, ki bi bili morebiti pripravljeni priskočiti na pomoč. Lahko vas dajo na spisek prostovoljcev…samo pišite jim na info@bozicekzaendan.si

Za kaj gre?

Božiček za en dan je akcija, ki je dobila navdih v projektu iz Južnoafriške republike, ki sliši na ime Santa Shoebox. Zahteva kanček dobrodelnosti, ščepec kreativnosti in žlico odgovornosti vseh tistih, ki želijo obdariti socialno šibkejše otroke. Ideja je preprosta: izdelaš majhno škatlo, jo okrasiš, napolniš z darili in odneseš na zbirno mesto. Akcija letos poteka že tretjič, prvo leto je osrečila 225 otrok, lani 3.800 otrok, letos jih bomo vsaj 5000.

Zbirno mesto v Grosupljem je Apoteka Natura, Adamičeva 24, Grosuplje (POZOR, Apoteka Natura je na novi lokaciji!!!)

Fundacija DREVORED je poskrbela, da imamo zbirno mesto tudi v Grosupljem. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Grosuplje, Centrom za socialno delo Grosuplje, Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje in Karitasom Grosuplje pa smo na Božičkov seznam uvrstili tudi 275 otrok iz  občine Grosuplje in 2. sosednjih občin ( Ivančna Gorica, Dobrepolje).

    

Lansko leto so Božički na naše zbirno mesto Apoteka Natura prinesli kar 115 daril. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Grosuplje, Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje in Karitasom Grosuplje pa smo obdarili tudi 111 otrok iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. 

Kako to gre?

Registriraj se

… na tej povezavi. Brez skrbi, enostavno je, potrebuješ le e-pošto.

Izberi otroka

seznam-otrok

Vsi registrirani uporabniki lahko iz seznama otrok izberejo tistega, ki bi ga radi obdarovali. Izvedeli boste otrokovo ime, starost in kraj bivanja. Akcija letos poteka že tretjič, prvo leto smo osrečili 225 otrok, lani  3.800, letos jih bomo vsaj 5000.

Napolni škatlo

Poišči prazno škatlo za čevlje, jo lepo okrasi in napolni. Darila oz. predmeti naj bodo novi ali v odličnem stanju in predvsem letom primerni.

Vsaka škatla naj vsebuje:

 • NEKAJ ZA “CARTANJE”: plišasti medvedek, punčka..
 • NEKAJ ZA OSEBNO HIGIENO: milo, gel za tuširanje, brisačka
 • ŠOLSKE POTREBŠČINE: svinčnike, barvice, radirke, pobarvanke, knjigice
 • IGRAČO
 • KOS OBLAČILA
 • SLADKARIJE (pa ne preveč:)

Podrobna navodila o pakiranju in o tem, kaj v škatlo sodi in kaj ne, najdete tule, nekaj dodatnih namigov in idej pa tule.

Zbirni centri

Imaš škatlo pripravljeno? Odnesi jo na enega izmed zbirnih mest, ki so po vseh večjih mestih v Sloveniji, tudi v Grosupljem.

Zbirno mesto v Grosupljem je:

Kje: Apoteka Natura,  Adamičeva 24, Grosuplje (POZOR, Apoteka Natura je na novi lokaciji!!!)

Kdaj: do 11. decembra 2014 (pon-pet 8-19h;  sob 8-13h)

Škatle bodo z zbirnih mest romale k otrokom.

Velik nasmeh

… otroka, ki si mu škatlo namenil, je zagotovljen. In zate tudi, saj dobrodelnost dobro dene.  

 

Irena Gantar, vir: bozicekzaendan.si, foto: sxc.hu, bozicekzaendan.si

Preberite tudi

3 Responses to "Boš Božiček za en dan? 2014"

 1. DREVORED says:

  Organizatorji akcije sporočajo:

  Največ pomoči bo potrebno pri pregledovanju, sortiranju in razvažanju škatel. Organizatorji se obračajo na vse božičke, ki bi bili morebiti pripravljeni priskočiti na pomoč. Lahko vas dajo na spisek prostovoljcev…samo pišite jim na info@bozicekzaendan.si.

  Hvala vam!

   
  Odgovori
 2. Fundacija DREVORED says:

  AKCIJO Božiček za en dan 2014 smo uspešno zaključili in skupaj z Božički, Rdečim križem Grosuplje, Centrom za socialno delo Grosuplje, socialno službo OŠ Louis Adamič Grosuplje in Karitasom Grosuplje obdarili kar 282 otrok iz Grosupeljske, Dobrepoljske in Občine Ivančna Gorica.

  Hvala vsem, ki ste pripravili darila za to akcijo, hvala Apoteki Natura, ki nam je tudi letos nudila zbirno mesto na katerem je letos pristalo 140 daril.

  Vsi skupaj smo v Sloveniji zbrali kar 7926 škatel in obdarovali otroke iz SLovenije, BiH, Srbije, Kosova in Bolgarije. HVALAAAAAA!

   
  Odgovori
 3. RK Grosuplje says:

  Pozdravljeni!

  Božičkova darila so oddana in sprožila so veliko veselje že pri prostovoljkah, ki so imele to prijetno dolžnost, da so jih predale naprej in nato pri starših, ki so bili navdušeni in ganjeni. Ena mamica mi je rekla, da je bila od prijetnega presenečenja tako ganjena, da je jokala, saj so bila darila tako lepa, skrbno pripravljena, okrašena, da je prav začutila ljubezen, ki je bila dodana vsemu tistemu, kar je bilo v paketih. Otroci bodo pa darila dobili ponoči pod smrečico.

  Po velikem delu, opravljenem v tem letu vam želim, da bi preživeli res lepe in mirne praznike, srečno, zdravo in zadovoljno novo leto ter veliko uspehov pri vseh vaših projektih in prizadevanjih za dobro!

  Anica Smrekar, OZRK Grosuplje

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.