Poroka v jami

To soboto, 8. 9. 2012,  je bilo v Grosupljem menda kar pet porok. Že res, da je vsaka edinstvena, vendar ta, na kateri sta se vzela Anja in Andraž iz Grosuplja, je bila res nekaj posebnega.

Zato je tudi vzbudila našo pozornost, kajti izbrala sta si dokaj nenavadno poročno dvorano, in sicer v podzemlju naše kraške lepotice, Županove jame. Prvič se je zgodilo, da je tu, med kapniki, čas, ki se meri drugače, »zmotil« usodni DA.

   

Na vprašanje, od kod ideja za kraj poroke, nevesta Anja odgovori, da je v pogovoru bolj za šalo kot zares navrgla: »Potem naj bo pa v Županovi jami!« Obema se je ideja zdela dovolj nenavadna in posebna, da sta »šla v akcijo«. Potrebnega je bilo kar nekaj truda, da sta v to prepričala še pristojne uradnike, besedo je zastavil tudi grosupeljski župan, dr. Peter Verlič, ki je tudi vodil poročni obred.

   

Pogled na nevesto v svileni obleki, z nežnim šopkom in belimi čeveljci, stopajočo po blatnih stopnicah ob »zajli« je nudil posebne kontraste. Zdi se, da se je začudil še palček, ki je kukal izza stalagmita. (Mogoče pa je v njej prepoznal Sneguljčico?)

   

Prav vsem se je zdela umestitev poroke posrečena. Kljub blatnim salonarjem, strmim stopnicam in hladu v jami smo bogatejši za spomin posebne vrste. Prepričani smo, da bodo tej izvirni izbiri lokacije sledili še kakšni pari. Vsekakor priložnost za dodatno ponudbo Županove jame, lepotice dolenjskega krasa.

P.S.: Za njuno ljubezen so, tako kot za kar nekaj parov v Grosupljem, »krivi« taborniki, ki so ju tudi spremljali na njun veseli dan.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.