Mojster Vili je postavil jaslice …

 

… tako, da je sedaj vse pripravljeno za praznične dni v Domu, kot skrajšano pravijo Domu za starejše občane Grosuplje. Vsi se trudijo, da bi se 177 varovancev počutilo kar se da prijetno v prihajajočih praznikih: izdelujejo okraske, krasijo prostore, jutri pričakujejo skavte z lučko miru, pripravljajo predpraznično slavnostno večerjo, veselijo se božične maše v novi kapeli in božičnega koncerta, ki ga bodo izvedli Šentviški slavčki. Srečo bodo poskusili tudi na praznični tomboli.

Sprehod po Domu daje vtis urejenega in prijetnega bivanjskega prostora, ki mu marsikdo upravičeno pravi tudi drugi dom. Delovna terapevtka pravi, da zato tudi radi prihajajo in se vračajo tisti, ki koristijo dnevno oskrbo. Zjutraj jih domači pripeljejo, tu so cel dan v dobrih rokah, vključeni v družbo sovrstnikov, ki imajo čas drug za drugega, zvečer pa odidejo domov. To je tudi sestavni del uvajanja in privajanja na čas, ko bodo prišli v Dom za stalno.

Na koncu sprehoda so mi ponosno razkazali novo kapelo, katere blagoslov so imeli 17. 11. 2011. V veliko čast jim je, da je kapelo blagoslovil nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Na koncu vabila so zapisali: “Na kapelo smo izredno ponosni in to želimo deliti tudi z vašimi bralci.”

Seveda vabijo vse, da jih obiščete in si jo ogledate.

Podroben opis in vabilo.

 

Andrej Brezec, foto; Drevored in arhiv DSO

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.