7 lokalnih in Ana Ostrički

Ana je 24-letna Štajerka, ki se je iz totega Maribora preselila v toto Grosuplje pred slabima dvema letoma. Je tako imenovani »falirani« študent, ki uživa v življenju in obenem počne kup stvari. Verjetno se gajstne štajerke spominjate iz lokalnega puba, kjer je svoj čas prenašala kavice, vrčke piva in včasih tudi kakšnega “težkega” gosta. S svojo žilico za maskiranje in ličenje  sebe in še koga zraven začara v Merilyn,  JFK-a, Piko … Rada tudi bere in riše, pa seveda  s fantom in prijatelji počveka ob kavi.

1. Moj najljubši lokalni kotiček je …

V bistvu se ne morem odločiti med Pupo in Flatom. V Pupi sem delala in se tam počutim kot doma. Prijazni ljudje, večino poznam, pa še kava je dobra. V Flatu je pa fino, ker me skoraj nihče ne pozna in se tja lahko »umaknem«.

2. Ko smo bili  mi mladi …

Jaz bi spremenila v »Ko smo bili mi majhni«, mladi smo še zdaj.

Hm … vsako prosto minuto dneva smo bili zunaj in se igrali zemljo krast, ravbarje in žandarje, skrivalnice … Tega danes ni več. Škoda, računalniki imajo svoje prednosti, kar se pa tiče druženja, so otroci danes popolnoma drugačni kot smo bili mi. Spomnim se, da se je mati vsak dan znova drla name, da mora zaradi mene vsak dan cunje prat’, ker sem bila stalno umazana od trave ali blata. Ali pa sosed, ki nas je kregal, ker smo mu okno razbili. Ah …

3. Največji car v Grosuplju je …

Gospod, ki prodaja sadje in zelenjavo. Hvala za vse sadje.

4. Če bi bila županja …

Bi se trudila, da bi v Grosuplju naredili velik park, kjer bi se otroci  lahko igrali. Igrala, peskovniki, plezala, tobogani. Grosuplju manjka en tak kotiček, ki bi bil tako za otroke in mladino kot tudi za starejše.

5. Če bi znala čarati …

Hjoj … bi marsikaj …, predvsem bi pa odčarala človeško zavist in zlobo. Kar naenkrat bi bili sosedova in moja trava enako zeleni.

6. Preselila bi se …

Trenutno mi je v Grosuplju super in nimam namena pakirati kovčkov in se seliti. Če pa že, bi bil to New York (ali pa Bali ).

7. Lokalna modrost …

Sposodila si bom citat iz filma Gladiator: »What we do in life, echoes in eternity.«

Vse kar naredimo v svojem življenju, zapustimo svojim potomcem, tako ali drugače, dobre in slabe stvari. Trudim se živeti po načelu »do drugih bodi takšen, kakršen želiš, da so drugi do tebe«. Me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi se tega vsi držali.

7 lokalnih je kratka anketa s sedmimi odgovori vezanimi na naš lokalni prostor, ki jih zastavljamo zanimivim občanom. Želiš sodelovati? Tudi tvoje mnenje šteje. Piši nam na info@drevored.si. 

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.