7 lokalnih in Monika Potokar

Monika je dekle z vasi, vendar zadnja leta samo še poleti. Zaradi njenega poklica so v preostanku leta njen dom številna evropska mesta od Italije in Francije do Romunije. Je vrhunska športnica, poklicna igralka odbojke in članica slovenske reprezentance. Zase pravi, da je rojena in vzgojena Žalčanka, letnik 87, zato se vsako poletje z veseljem vrne v domačo Žalno. Zaradi športnega tempa življenja so njeni hobiji bolj ležerni. Uživa v šopingu, kofetkanju in dobri hrani v družbi z najbližnjimi. Rada ima živali, še posebej jo navdušujejo konji. 

1. Moj najljubši lokalni kotiček je … 

Žalna z okolico mi je najljubša. Vzamem rolerje ali po domače peš hondo (-:  in se odpravim okrog vasi, ustavim se pr’ Martinet, tam imajo tudi beachvolley, in do terase prijateljev na Lobčku. Velikokrat pa pristanem kar v sosednjem lokalu z sokrajani, prijatelji iz otroštva. V Grosuplju pa najrajši v Torpedu spijem macchiato.

2. Ko smo bili mi mladi … 

Otroci smo se cel dan podili po vasi, domov smo hodili samo jest in spat. V vasi je več kmetij, tako da  smo se preizkušali v različnih kmečkih opravilih. Naša najbolj priljubljena igra je bila ravbarji in žandarji, igrali smo se jo lahko cel dan. Res smo bili klapa, kar je danes težko ustvariti, saj so otroci prezaposleni z internetom.

3. V lokalnem okolju mi gre na jetra …

…, ko si želiš malo zabave in plesa, nimaš kam iti.

4. Če bi znala čarati, …

Pripeljala bi morje do Grosuplja in največji šoping center v tem delu Evrope.  (-:

5. Če bi bila županja bi …

Delala bi v smer, da Grosuplje dobi pravi center, kjer bi se domačini zbirali in prisostvovali v različnih kulturnih in izobraževalnih dejavnostih. Naredila bi kopališče s športnimi površinami (tenis, odbojka …)

6. Nujno morate videti …

Županovo jamo, Magdalensko goro, Radensko polje …

7. Lokalna modrost

Nikoli ne bom pozabila besed deda Jožeta, ki mi je dejal: “Moni, veš, povsod je lepo, a doma je najlepše.” Ko sem bila mlajša, nisem najbolj razumela, zdaj pa, ko veliko potujem, se najraje vrnem v rodno Žalno.

 

foto: Osebni arhiv MP

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.