Poročilo akcije Gremo na morje 2016

Kot vsako leto do zdaj, Fundacija DREVORED tudi letos objavlja finančno poročilo 5. dobrodelne akcije Gremo na morje, ki smo jo izpeljali letos junija.

Letošnji bazar je dokazal, da dobrodelnost ne pozna ovir, saj smo kljub muhastemu vremenu z bazarjem in donacijami zbrali kar 7.413,00 eurov in omogočili letovanje 38 otrokom, enodnevni izlet na morje 52 odraslim in omogočili poletni tabor za nadarjenega glasbenika. A te številke še zdaleč niso dokončne, saj smo predvideli tudi sredstva  za obšolske dejavnosti in letovanja, ki jih bomo finančno podpirali tekom letošnjega šolskega leta.
1 2 3
Ni lepšega kot to, da te poštar zjutraj razveseli z dobro staro razglednico z morja, še posebej, če jo pošljejo otroci, ki sicer morja ne bi izkusili. Svoje dogodivščine so nam tisti, ki so letovali na Debelem rtiču opisali v prispevku Juhu, na morju smo!. Pozdrave smo prejeli tudi od mladega nadarjenega osnovnošolca, ki smo mu z akcijo omogočili poletni glasbeni tabor.Fant hvaležnosti ni skrival in veseli smo, da smo lahko delček mozaika pri razvijanju njegovega talenta. Saj veste, da so pozdravi namenjeni vsem, ki ste bili letos del projekta GREMO NA MORJE, kajne?

Zakaj tudi odrasli?

Gre za potrebo, ki jo je sicer mogoče zlahka spregledati, hkrati pa jo ni težko zadovoljiti in ima tudi dolgoročno pozitiven učinek.

 Zakaj se nam zdi pomembno in smotrno podpreti tudi enodnevni izlet na morje odraslim? Predsednica Fundacije DREVORED Urška Gliha: “Drugo leto zapored so šli na enodnevni izlet odrasli, ki sicer morja zagotovo ne bi videli. Gre za potrebo, ki jo je sicer mogoče zlahka spregledati, hkrati pa jo ni težko zadovoljiti in ima tudi dolgoročno pozitiven učinek. Namreč gre za odrasle, ki so tudi sicer precej umaknjeni iz družbe in so prepuščeni sami sebi. Na podlagi izleta se gradijo vezi med njimi in tako drug drugemu postajajo čedalje bolj družba tudi s pomočjo tedenskih srečanj, ki jih tekom leta organizira Rdeči križ. Veseli smo, da kot skupnost zberemo dovolj sredstev, da lahko tudi preko leta finančno podpremo različne obšolske dejavnosti otrok, njihovo udeležbo na letovanjih in izletih.”

Finančno poročilo

Zbrana sredstva:
Sredstva zbrana na bazarju              3.240,00€
Bazar po bazarju                  723,00€
Finančne donacije podjetij in organizacij              3.350,00€
Finančne donacije posameznikov                  100,00€
Bazarometer skupaj kaže:              7.413,00€
Porabljena sredstva:
Letovanje fant 12 let v Zambratiji Predlagatelj CSD                  330,00€
Letovanje fant 13 let v Zambratiji Predlagatelj CSD                  330,00€
Letovanje deklica 11 let v Zambratiji Predlagatelj CSD                  330,00€
Letovanje dekle 14 let v Zambratiji Predlagatelj CSD                  330,00€
Letovanje dekle 14 let v Zambratiji Predlagatelj CSD                  330,00€
32 otrok – Letovanje z RK Debeli rtič Organizator in predlagatelj RK               3.142,96€
Saksofon tabor fant Predlagatelj RK                  451,50€
Enodnevno kopanje 52 odraslih v septembru 2016 Organizator in predlagatelj RK                  390,25€
Predvideno za letovanja in obšolske dejavnosti med letom               1.778,29€
SKUPAJ:              7.413,00€

Hvala

vsem, ki ste nas obiskali, prostovoljcem, donatorjem, skratka vsem, ki pri akciji sodelujete in pomagate …Irena Gantar, Fundacija DREVORED

 

Preberite tudi

One Response to "Poročilo akcije Gremo na morje 2016"

  1. Eva says:

    Hvala, Drevored, za vaše akcije. Lepo je brati o uspešnih dobrodelnih projektih. :)

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.