Obnovimo slovenske gozdove

Kot posledica žledoloma je bila med 30. januarjem in 10. februarjem 2014 poškodovana polovica slovenskih gozdov. Večina gozdov se bo obnovila po naravni poti, kar 900 hektarjev ali približno 1.300 nogometnih igrišč pa bo potrebovalo obnovo s sajenjem. Zavihajmo rokave!

4 5 8 11

Taborniki svoje aktivnosti izvajamo v gozdu za njegov razvoj pa skrbijo na Zavodu za gozdove Slovenije. Skupaj smo se odločili za prostovoljsko akcijo, v kateri bomo pripomogli k hitrejši in strokovni obnovi v žledolomu poškodovanih gozdov. Računajte na nas!

zemljevid_poskodovanosti

Na najbolj prizadeta slovenska območja bomo skušali posaditi čim več sadik, pri tem pa bomo potrebovali vašo pomoč, saj stane obnova enega hektarja gozda med 3.000 in 5.000 evri. V jeseni bomo poprijeli za krampe in lopate ter naredili naše gozdove spet zdrave in zelene!

POSAMEZNIKI: S poslanim SMS sporočilom na 1919 s ključno besedo GOZD lahko darujete 1 EUR za nakup ene sadike. Jeseni se nam pridružite pri sadnji sadik na najbolj prizadetih slovenskih področjih.

Gozdovi skrbijo tudi za čist zrak in pitno vodo. 1 hektar bukovega gozda pridela dovolj kisika za enoletno oskrbo 100 ljudi in zadržuje 2 milijona litrov deževnice, ki jo kot pitno vodo oddaja v okolje. Ne dopusti, da zaradi dreves ne bi videl gozda! Pomagaj nam ga obnoviti!

PODJETJA: Postanite podporniki projekta in poskrbite za nove sadike. Želite sodelovati?

 

Zveza tabornikov Slovenije, foto:  Iztok Medja

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.