Končno na morje

Po svežem oblačnem jutru v osrednji Sloveniji je v četrtek, 3. 9. 2015 en avtobus socialno šibkih izletnikov, ki si ne more privoščiti dopusta, stopilo v sončen, vroč poletni dan na Debelem Rtiču. Med potjo so pozajtrkovali in malicali štručke in rogljičke, dar Pekarne Grosuplje.

V Fundaciji DREVORED smo se odločili, da podpremo dobrodelno akcijo RK Grosuplje “Končno na morje”. Gre za enodnevni izlet, ki ga organizira RK -OZ Grosuplje za 52 socialno ogroženih odraslih, ki že več deset let niso videli morja in si ga po dolgem času zopet želijo videti, vonjati, se ga dotakniti. Tako smo z minimalnimi sredstvi razveselili cel avtobus odraslih, da so po otroško uživali ob morju. Urška Gliha, predsednica Fundacije Drevored

Na Debelem Rtiču so si najprej pod vodstvom vrtnarke Nataše ogledali park. Opozorila je na nekaj najbolj posebnih rastlin in tudi na visok cvet tridesetletne agave. Agava cveti samo enkrat in potem propade.

izlet-rk-grosuplje-morje-02 izlet-rk-grosuplje-morje-03

Po ogledu so se izletniki oblekli v kopalke, nekateri so zaplavali v toplem morju, drugi pa so samo čofotali ali se vode dotikali, ker v življenju niso imeli možnosti, da bi se naučili plavati. Po kosilu so še malo počivali med dišečim mediteranskim zelenjem, potem pa so si privoščili še kratek sprehod po starem delu Kopra in se posladkali s kepico sladoleda.

Dvaišestdesetletna gospa je drugič v življenju videla morje; pred dobrim desetletjem so šli s službo na izlet v Benetke, danes, ko si je zaradi slabše gibljivosti upala vodo samo potipati, pa je prvič videla slovensko obalo.

Druga gospa je bila enkrat na Lošinju, ko še ni imela deset let. Zdaj, pri petinpetdesetih letih je spet videla morje in čofotala v njem.

Na avtobusu so izletniki celo pot veselo prepevali, poslovili pa so se z iskreno zahvalo vsem, ki so jim ta izlet omogočili. To so: pobudnica kopanja – predsednica KORK Grosuplje Milena Mušič, Fundacija Drevored, Občina Grosuplje, Pekarna Grosuplje, Ambrosia d.o.o. iz Grosuplja in sodelujoči prostovoljci.

 

RK OZ Grosuplje, foto: arhiv RK OZ Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.