Drobtinica

Malo je … VELIKO

Ob 16. oktobru, svetovnem dnevu hrane, smo v okviru Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje letos že četrtič izvedli akcijo zbiranja pomoči za topel obrok otrok iz socialno ogroženih družin našega območja.  V trgovskih centrih Mercator, Tuš in letos tudi Spar so v soboto, 13. oktobra 2012, dopoldne prostovoljci Rdečega križa zbirali prispevke, ki jih namenjamo Osnovnim šolam Brinje in Louisa Adamiča v Grosupljem.  Z zbranimi sredstvi bodo zagotovili kosilo tistim otrokom, ki bi sicer morali lačni domov, kjer pa tudi živijo v stiski in pomanjkanju.

Rdeči križ Slovenije s sodelovanjem v mednarodni kampanji Drobtinica, ki pri nas poteka že dvanajsto leto, dopolnjuje svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Drobtinica osvešča širšo javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev ter vzpodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Iskrena zahvala vsem, ki ste ob naših stojnicah ustavili svoj korak in pobrskali po denarnici, čeprav tudi sami doživljate krizo, varčevalne ukrepe ali strah pred prihodnostjo. Otrokom ste namenili 950  evrov pomoči!

Hvala tudi vsem trgovinam, ki so nam omogočile izvedbo Drobtinice v njihovih prostorih in darovale kruh ter tudi Slaščičarni Kovačič za donacijo peciva. Zbiranje sredstev pa ne bi bilo mogoče brez pogumnih in vztrajnih prostovoljk in prostovoljca, ki so žrtvovali svoj čas in dobro voljo za druge!

 

OZ Rdečega Križa Grosuplje, foto: arhiv OZRK Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.