Zupajte svoj del dohodnine Fundaciji DREVORED

Fundacija DREVORED je dobrodelna ustanova iz Grosuplja, registrirana kot organizacija javnega interesa, kateri lahko do konca leta namenite nekaj sredstev in s tem pomagate uresničevati njeno poslanstvo.

Zakaj bi del dohodnine namenili prav Fundaciji DREVORED?

Z dosedanjim delom smo z mnogimi akcijami in drugimi aktivnostmi dokazali, da se hitro odzivamo na probleme v lokalni skupnosti in uspešno pomagamo ljudem v socialni stiski. Pri delu se povezujemo z ostalimi organizacijami, ustanovami in podjetji v občini Grosuplje. Z lastnimi aktivnostmi in podjetnim pristopom smo samo v letu 2015 zbrali 13.700 EUR finančnih donacij, od tega dohodnine 572,26 EUR, ki jih namenjamo za letovanja otrok in družin, nabavo hrane, šolskih potrebščin, štipendiranje perspektivnih mladih itd. Poleg tega ves čas pomagamo z izmenjavo rabljene opreme in pohištva ter pridobivamo donatorje, ki prispevajo v materialni obliki. Pri Fundaciji DREVORED delujemo vsi izljučno prostovoljno in vsak evro gospodarno namenimo za pomoč soljudem. Naše delo nadzira tričlanski nadzorni svet uglednih občanov. Fundacija se bo v prihodnje odzivala predvsem na prošnje za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin s plačilom dejavnosti, treningov, nakupom opreme, dodatnim izobraževanjem, s pomočjo pri zbiranju sredstev za letovanja ipd. Zavedamo se, da je investicija v otroke najboljša naložba za lepšo prihodnost. O našem delu redno poročamo na portalu www.drevored.si

Koliko in kako namenite dohodnino?

Zavezanec za dohodnino lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine. Zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadarkoli prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Za doniranje dela dohodnine v letu 2014 se je odločilo 399.970 (41,2 %) zavezancev, za katere je bil pripravljen informativni izračun dohodnine, kar je za 6,7 % več, kot leto poprej. To pomeni, da se jih 58,8% še vedno ni odločilo, komu bodo namenili dohodnino. Zavezanci so tako lani namenili v skupnem znesku 3.839.578,56 EUR.

Če želite, da se denar, namesto da ostane v državnem proračunu, smotrno porabi za pomoč soljudem v lokalnem okolju, vas vabimo, da z delom dohodnine pristopite med donatorje Fundacije DREVORED.

Čisto enostavno je!

Obrazec…

S klikom na povezavo ali na sliko boste odprli ZAHTEVO za namenitev dela dohodnine za donacije.

… natisnite …

Obrazec natisnite z ukazom “PRINT” ali sočasno pritisnite CTRL+P ter sledite ukazom.

… in pošljite.

Izpolnjen obrazec pošljite na naslov:

Davčna uprava RS - Davčni urad Ljubljana,

Davčna ulica 1,

1000 Ljubljana

Izpolnjen obrazec lahko tudi vržete v nabiralnik Davčne uprave v drevoredu ali pa ga prinesete na katerikoli dogodek Zavoda DREVORED.

Hvala!

Zavezujemo se, da bomo sredstva porabili odgovorno in v skladu z našim poslanstvom.

Za vse dodatne informacije nam pišite na elektronski naslov: fundacija@drevored.si

 

Fundacija DREVORED

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.