Tudi letos prižgite svečo manj

Če boste prižgali svečo manj, boste prispevali k čistejšemu zraku in zmanjšanju količine odpadkov. Predniki vam ne bodo zamerili, potomci vam bodo za to hvaležni.

Pozivamo vas, da se z odgovornim ravnanjem tudi letos pridružite akciji, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.  Akcija Ali bi tudi letos prižgali svečo manj?  je sestavni del prednostne naloge celotne Evrope s ciljem preprečevanja nastajanja odpadkov.

Slovenci smo med največjimi porabniki sveč na svetu!

Preprečevanje in zmanjševanje količin odpadkov je naša prednostna naloga, ki pa ni lahka, saj zahteva spremembo našega razmišljanja in tudi navad. Običajno pri kupovanju izdelkov sploh ne razmišljamo o tem, da bo nakup, ali del tega nakupa prej ali slej končal med odpadki. Noben odpadek ni dober odpadek, tudi če se ga da predelati. Zato je naša naloga, da spodbujamo ljudi k razmišljanju, da odpadki nastajajo pri vsakem našem početju in da količino odpadkov lahko zmanjšujemo sami.

Prižgite virtualno svečo!

 

sveca_manj_2017

 

Prižgi svečo manj za čisto okolje! Prižgi svečo manj za naše potomce!

 

Andrej Brezec, vir: svecamanj.si, foto: Drevored

 

 

 

 

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.