OBVEZNO ZA STARŠE l Zoran Milivojević, predavanje o vzgoji

Kako vzgojiti otroka, ki bo kot odrasel srečen in notranje izpolnjen, obenem pa odgovoren? Fundacija DREVORED organizira strokovno predavanje za širšo javnost, ki bi ga moral slišati vsak starš. Dr. Zoran Milivojević je psihoterapevt, aktivist, avtor številnih uspešnic in strokovnjak na področju raziskovanja čustev.

Ali ljubezen lahko negativno vpliva na otroka? Ne, otroka lahko pokvari pomanjkanje discipline. (dr. Zoran Milivojević)

Milivojević bo predstavil slabosti tradicionalnega in permisivnega modela vzgoje in kot alternativo predstavil postpermisivni model,  ki temelji na vzgajanju z avtoriteto. Postpermisivni model povezuje ljubezen in disciplino s ciljem, ki je priprava otrok za samostojno življenje v družbi. Ljubezen, ki se jo da izraziti z lepo besedo, dotikom, uslugo, darom ali poklonjenim časom, je kot meni Milivojević pomembna, ker omogoči otroku sprejemanje samega sebe oziroma pozitivno samopodobo. Tisti, ki so bili ljubljeni, razvijejo tudi samospoštovanje in samoiniciativnost. Pomembna pa je tudi disciplina. S postavljanjem meja se otrok nauči odreči nekaterim prijetnostim. To je mogoče doseči z “ne smeš” oziroma z “moraš”. (povzeto po članku  Otrokom ljubezen in disciplino, Primorske novice)

zoran-milivojevic

Predavanje o vzgoji Zorana Milivojevića bo v sredo, 25. 10. 2017, ob 17:30 v OŠ Brinje Grosuplje (traja dve uri). VSTOP JE PROST! Zoran govori v srbskem jeziku, vendar zelo dobro razume tudi slovensko in z veseljem odgovarja na vprašanja publike.

Organizacija: Fundacija DREVORED / Soorganizatorji: Osnovna šola Brinje Grosuplje, Osnovna šola Šmarje – Sap, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje, Zasebni vrtec Kobacaj, Vzgojno varstveni zavod Kekec, Občina Grosuplje

Čestitamo vam za organizacijo predavanja tako priznanega predavatelja. V teh časih, ko smo z vseh strani zasuti z najrazličnejšimi informacijami o starševstvu, so tovrstni dogodki gotovo lahko v pomoč, tako staršem, kot tudi pedagoškim delavcem. (Taja)

Brezplačno predavanje so omogočili:

brezplacnoFundacija DREVORED

Osnovna šola Brinje Grosuplje

Osnovna šola Šmarje – Sap

Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje

Zasebni vrtec Kobacaj

Vzgojno varstveni zavod Kekec

Občina Grosuplje

Hvala, v imenu Fundacije DREVORED.

Irena Gantar, Fundacija DREVORED, foto: milivojevic.info, Pexels.com

One Response to "OBVEZNO ZA STARŠE l Zoran Milivojević, predavanje o vzgoji"

  1. Simona Janežič says:

    Drevored Hvala za obvestilo in organizacijo takega predavanja v Grosuplju. Hvala tudi šolam in vrtcem in tudi občini da so podprli organizacijo .

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.