KUH’JA l Česnova juha

Mraz pritiska, krušne peči se ponekod že kurijo in želodčki že pogledujejo po toplih juhicah. Tale je kot nalašč za prve hladne jesenske dni. Zaščitil nas bo pred prehladi in pomagal pregnati prve svečke iz nosa.

KUH’JA – Tako kot reče legendarna 92-letna Drobničeva mama iz Žalne.

1/2 glavice česna
0,3 l vode
0,2 l sladke smetane
2 kosa belega kruha od prejšnjega dne in še dodatni košček za kruhove kocke
sol, svež mleti poper, svež timijan, svež peteršilj
oljčno olje
mandljevi lističi

Česen olupimo in prerežemo na pol. V visoko kozico nalijemo vodo in smetano, dodamo česen in sol. Juha naj zavre. Nato jo kuhamo še približno 10 minut. Dodamo kruh, nasekljane začimbe in sveže zmlet poper.  S paličnim mešalnikom juho zmiksamo in postrežemo v jušne skodelice. Kruhove kocke opečemo na oljčnem olju. Na suho prepražimo še mandljeve lističe. Kruhove kocke in mandljeve lističe pomešamo in jih vstavimo v juho.

Imate kulinarično vprašanje, zagato ali težavo? Zaupajte nam jo na info@drevored.si, naša strokovnjakinja Saša bo svoje znanje in izkušnje, kulinarične trike in skrivnosti z veseljem delila z vami.

Piše Saša Drobnič Škrjanec. Saša je po poklicu organizatorka turizma, ki je svojo srednješolsko gostinsko izobrazbo dolga leta kalila tudi v praksi. Svoj občutek za lepo dokazuje kot stilistka za hrano – s fotografom Petrom Irmanom in svojim Mitjem sestavljajo trojec imenovan FoodSTYLIST. Saša je tudi barmanka in someljejka, skratka pravi naslov za kulinarični nasvet. Svojo odvečno domišljijo pa troši kot Jagababa.

 

Preberite tudi

One Response to "KUH’JA l Česnova juha"

  1. Samo says:

    Včeraj skuhal moji dragi, bila je odlična! Peteršilj je pa res treba prej seseckat, sem bil pameten, da se bo itak med miksanjem, samo se bolj na hojladri. Pa kruh bo drugič definitivno bel, je bla malo preveč bež :-)

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.