Jutranja telovadba “oranžnih”

V Grosupljem od 4. oktobra 2014 dalje pri Domu starejših občanov ob 7.30 in od 2. marca 2015 od  8. ure naprej pri Adamičevem spomeniku dnevno telovadi približno 4o moških in žensk različnih starostnih skupin.

Telovadba je organizirana v okviru  društva »Šola zdravja« iz Domžal. Njena osnovna aktivnost je jutranja telovadba. Pod skrbnim vodstvom usposobljenih vaditeljev telovadimo pol ure in s tem razgibamo telo od glave do pete. Izvajamo telovadbo »1000 gibov«  po metodi Nikolaja Grishina, dr. medicine. Vaje so primerne za vsakogar, ker v 30 minutah razgibamo vse dele telesa. Začnemo pri dlaneh, končamo pri podplatih. S tem dosežemo maksimalno gibljivost telesa in zmanjšamo bolečine. Telovadimo vsako jutro na prostem, celo leto, razen nedelj in praznikov. Pod vodstvom voditeljev prostovoljcev izvajamo vaje na prijazen in neboleč način. Vsaka izvajana vaja je anatomsko utemeljena za telo, ker z njo razgibamo kosti, mišice in tudi živce.

Po celi Sloveniji telovadi že okrog 2.ooo telovadcev in ustanavljajo se še nove skupine. Marsikdo nas pozna po oranžnih majicah, saj nam pravijo »oranžni«.  Smoter društva je, da pride telovadba v vsak kraj, vsako vas, da se v telovadbo vključijo vsi, moški, ženske, različne  starostne  skupine, predvsem pa osamljeni ljudje.

Pridružite se jim vsako jutro (razen nedelje in prazniki), celo leto: ob 7.30 pred Domom starejših občanov in ob 8.00 pri Adamičevem spomeniku v centru mesta.

Projekt te telovadbe je podprlo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, podpirata ga Slovenska filantropija in Univerza za tretje življenjsko obdobje v Grosupljem. Društvo upokojencev Grosuplje ga priporoča svojim članom.

nasmesek_po_jutranji_telovadbi_sola_zdravja

Doktor Grishin je imel lani oktobra v polni Mestni knjižnici Grosuplje predavanje s predstavitvijo, kako vaje razgibajo posamezne dele telesa in kako pozitivno vplivajo na organizem. S temi vajami želimo doseči in preseči miselnost, da se ne da nič narediti za svoj organizem. Ljudem druženje veliko pomeni, še posebej, če je združeno s pozitivno energijo in z vajami  za telo.

Vabimo vse ljudi dobre volje, da se nam pridružijo in dnevno razgibajo svoje telo.

 

Danica Gošnik, foto: Tone Rajh

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.