Dnevni Bar pr’Mrtinet
Pr’ Martinet nadaljujejo izročilo prednikov, saj se je že njihov praded Martin Štibernik ukvarjal z gostinsko dejavnostjo. Po letih premora sta leta 2002 njegova pravnukinja Tatjana Koščak in njen partner Ivan Kastelic ponovno zagnala gostinsko dejavnost. Poleg osnovne dejavnosti gostom vsako leto ponudijo tudi nekaj novega in te prireditve so sedaj postale že tradicionalne.
Piknik prostor
Njihov kozolec je bil poleti že nekaj let priljubljena točka za piknike, prostor so sedaj renovirali in mu namenili celoletno funkcijo. Sedaj imate lahko piknik sredi zime ali poletja, spomladi ali jeseni, ne glede na vreme. Posebno pozornost pa so namenili kratkočasju za najmlajše, ob lepem vremenu so jim na voljo privlačna igrala na prostem. V slabem vremenu pa se lahko zabavajo v igralnici na podu. Najmlajšim je namenjen tudi posebni »kino« prostor. Kozolec je opremljen tudi s kuhinjo, žarom, hladilniki …
Posebej velja izpostaviti, da je objekt prijazen do invalidov in mladih družin.
Za vas imajo idelno rešitev, če ne veste, kje pripraviti poslovno predstavitev, rojstnodnevno praznovanje, obeleževanje pomembnih obletnic ali pa samo druženje s prijatelji. Pokličite jih in rezervirajte svoj termin.
Dobrote iz kamina
Velik kamin, ki v prostoru pričara posebno vzdušje, so izkoristili tudi za pripravo posebnih jedi, katerih sestavine so iz neposredne okolice. Kvaliteto njihovih dobrot je kmalu prepoznala tudi širša okolica, zanimanje so pokazali mnogi ljubitelji in poznavalci hrane (npr. Nedelo izbira). V slovenskih revijah je bilo zapisanih veliko pohval, najbolj ponosni pa so na pridobitev Znak ljubljanske kakovosti.
[nggallery id=196]
Za dobrote iz njihovega kamina je potrebna predhodna najava, saj specifična priprava hrane zahteva svoj čas. Telečja ali svinjska krača izpod peke, jagenjček, kopun, krvavice, dimljene postrvi … to je le nekaj glavnih jedi, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.
Žar pečica KOPA
Njihova ljubezen do priprave hrane je v sodelovanju s podjetjem KOPS PRO d.o.o. pripeljala do izdelka, žar pečice KOPA. Njena odlika je predvsem v majhni porabi energije (okrog 5 kg oglja) za celodnevno delovanje. V pečici lahko pripravljajo vse vrste hrane, s tisto prijetno aromo žara, ki ga lahko da samo pravo oglje. Žar pečico KOPA že uporablja nekaj vrhunskih slovenskih kuharjev.
Salamiada
Vsak zadnji vikend v marcu (letos v petek, 27. marca) pripravljajo salamiado z nazivom Naj salama občine Grosuplje. Po skromnih začetkih, ko se je prijavilo skromno število tekmovalcev, se sedaj vsako leto veča zanimanje tako tekmovalcev kakor tudi obiskovalcev prireditve. Začetek sega v leto 2002, ko so na pobudo Bojana Kozmusa začeli razmišljati o tej prireditvi. Že leta 2003 so po modelu sevniške salamijade in pod mentorstvom Staneta Krnca in Karla Rožmana uspešno izpeljali prvo salamiado za Naj salamo občine Grosuplje in tako je postala ta prireditev tradicionalna v baru pr’Mrtinet.
[nggallery id=197]
Vas zanima, kako dobro salamo imate? Rezervirajte eno za ocenjevanje in jo prinesite na ocenitev zadnji petek v marcu.
Kolesarska akcija “K Mrtinet na klobaso”
Tradicionalno kolesarsko akcijo v organizaciji bara pr’Mrtinet, “K Mrtinet na klobaso” začnemo zadnji vikend v marcu in jo končamo prvi vikend v oktobru. Za začetek akcije pripravijo blagoslov koles pri Mrtinetovi kapelici “Na šoli” v upanju in veri, da bodo vaši obiski potekali varno in brez nevšečnosti, predvsem pa brez nezgod. Vsak brezplačno prejme evidenčni kartonček “pr’Mrtinet”, na katerem je potrebno zbrati 15 žigov. Vsak dan šteje en žig, kar pa ne pomeni, da ne smete lokacije obiskati večkrat na dan. Ko udeleženec zbere 15. zaporedni žig, ga gostitelj bar pr’Mrtinet nagradi z domačo klobaso in po želji dobi nov evidenčni kartonček.
[nggallery id=198]
Za kolesarsko akcijo “K MRTINET NA KLOBASO” ni potrebno vplačati štartnine. Akcija je rekreativne narave. Vizija organizatorja je spraviti ljudi v gibanje in jim ponuditi del narave, ki obkroža kolesarsko točko.
Na mivki
Če vremenske razmere dopuščajo, so v začetku aprila igrišča že pripravljena. Dnevno poskrbijo, da so primerno pripravljena za vse ljubitelje športov na mivki, in tako do pozne jeseni. Na voljo vam je dvoje igrišč, ki sta vpisani v slovenski register igrišč na mivki.
Odbojka na mivki, rokomet na mivki, mivkacamp – šola odbojke na mivki za najmlajše, ljubitelji tovrstne rekreacije ste vabljeni, da rezervirate svoj termin vadbe.
Dnevni bar pr’Mrtinet - Koščak Tatjana s.p.
tel: 041 414 200, 031 518 644 (Ivan)
e-pošta: koscak.tatjana@gmail.com, tatjana@prmrtinet.si
splet: www.prmrtinet.si
Oglasno sporočilo, besedilo in foto: Bar Pr’ Martinet
Oddajte svoje mnenje
Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!