DELAVNICA l Domači štruklji uspeli

“Hvala za super delavnico (: res luštno. Pošiljam še par slikic pirinih štrukljev.” Tako se je glasilo sporočilo Katarine, udeleženke prvega termina Drevoredove delavnice “Domači štruklji”.

Zavod DREVORED organizira tri termine delavnice “Domači štruklji“. Dva  termina sta že polna, zato smo organizirali še dodatni termin, ki bo v četrtek, 26. 11. 2015 , od 17.00 do 19:30 ure v gospodinjski učilnici OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem. Vse o delavnici in prijavah na tej povezavi.

V januarju 2016 bomo ponovno organizirali delavnico DOMAČE TESTENINE. Če vas udeležba zanima, nam pišite na irena@drevored.si, da vas bomo o njej pravočasno obvestili.

Domači štruklji je že tretja kulinarična delavnica, ki jo je Zavod Drevored organiziral v sodelovanju s Sašo Drobnič Škrjanec. Veseli smo, da je zanimanje zanje vedno večje, udeleženci se na delavnice radi vračajo in to je zagotovo največja potrditev, da so delavnice poučne in koristne. Saša je tudi tokrat z udeleženci delila svoje bogate kulinarične izkušnje, predvsem pa jih, tako kot vedno,  navdušila za domačo kuho. Njen pristop je vedno enostaven, a na pomembne reči in kulinarične trike in finte nikoli ne pozabi. Štruklje smo res podrobno obdelali, marsikdo je prvič slišal za krompirjeve, obdelali smo tudi zamrzovanje, pa kako ohraniti lepo obliko … manjkali niso niti malce ponesrečeni primerki iz katerih smo se največ naučili.

Vse faze delavnice pa si lahko ogledate v fotozgodbi …

Teorija …

 Testo, gnetenje, valjanje, vlečenje …

Druge vrste testa …

Nadevi in nadevanje …

Degustacija …

2 termin

Zadovoljne štrukljarice z drugega termina.

domaci struklji delavnica

Štrukljarice tretjič. Tudi na tretjem terminu je bilo luštno in silno produktivno.

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.