Zmaga domačih odbojkaric

Grosupeljske odbojkašice so si sinoči priborile zmago proti gostujoči ekipi Nova KMB Branik II.  Branika ni v letošnji sezoni porazila še nobena druga ekipa, našim puncam je to uspelo že drugič! Bravo punce!!! Zelo podrobno poročilo za vse, ki ste tekmo zamudili, je izza zapisnikarske mize pripravil Vidmar Franc. P.S. Pa brez zamere, sodnika:-)

ATK Grosuplje – Nova KBM Branik II 3:0 )25:12, 26:24, 25:21)

Na začetku prvega niza sta ekipi do izida 5:4 točke osvajali izmenično, nakar so naše igralke na servis kapetanke Isteničeve osvojile 6 točk zapored in povedle z 10:5. Ob drugem tehničnem odmoru je prednost domačih igralk znašala 6 točk (16:10), do konca niza pa so gostujoče igralke nato osvojile le še 2 točki. Domače igralke, ki jih je dobro razigravala organizatorka igre Barbara Duvnjak, so prevladovale v vseh elementih igre, medtem ko je pri Štajerkah škripal zlasti sprejem.

“A sem ugasil likalnik, al’ ne?”

Ko so Grosupeljčanke na začetku drugega niza po odličnih servisih Alje Premože povedle z 9:3 je kazalo, da bodo tudi ta niz zanesljivo odločile v svojo korist. Gostje so imele ponovno težave s sprejemom, tako da je prišlo do menjave na mestu proste igralke, kjer je Golobova zamenjala Možičevo. Visoko vodstvo je očitno uspavalo domače igralke, kar so gostje izkoristile in izenačile na 10:10.Domače igralke so se nato le zbrale in si ponovno priigrale eno do dve točki prednosti. Tako je bilo vse do izida 17:16, ko so domače igralke osvojile 4 točke zapored (ponovno je bila na servisu Alja Premože). Vendar tudi to ni bilo dovolj, saj so Mariborčanke v nadaljevanju osvajale točke v serijah po dve. Domače igralke so sicer prišle do dveh zaključnih žog (24:22), ki pa so jih gostje obranile in izenačile na 24. Takrat je stvari v svoje roke vzela najbolj iskušena domača igralka Isteničeva. Najprej je odlično zaključila napad domače vrste, nato pa še odlično servirala in niz je le pripadel domačim igralkam.

” Hm, ne vem, če bi šel not, nekam mrzla voda zgleda.”

Vendar s tem odpora gostujočih igralk še ni bilo konec. V tretji niz so krenile odločno, kljub temu pa so domače igralke vodile vse do izida 10:8. Takrat je prišlo do preobrata. V tem obdobju so gostje odlično servirale, nekajkrat pa je na mreži odlično zaključila gostujoče blokerka Pušnikova. Gostujoče igralke so do drugega tehničnega odmora povedle s 16:12. Kljub naporom domačih igralk so prednost zadržale vse do izida 20:17.

Takrat se je na servisu znašla Duvnjakova, ki je nekajkrat odlično servirala, ob tem pa so domače igralke z odličnim blokom povsem onemogočile napade nasprotnic. Plod take igre je bilo 7 zaporednih točk Grousupeljčank, ki so s tem srečanje praktično odločile v svojo korist. Niz se je končal 25:21 v korist domače vrste. 

Naslednji teden čaka naše igralke težko gostovanje pri Benediktu, ki je na prvenstveni razpredelnici trenutno na 4. mestu. Tekma bo v soboto, 11. februarja, ob 18. uri.
V domači vrsti je potrebno pohvaliti prav vse igralke, ki so stopile na parket. Odlikovale so se zlasti z borbenostjo in željo po zmagi. Pohvaliti je potrebno tudi rezervne igralke, ki so prispevale pomemben delež k odličnemu vzdušju v ekipi. Ob igri in pristopu k tekmi, kakršno so naše igralke prikazale danes, lahko povsem realno pričakujemo uvrstitev v 1. ligo. Mogoče tudi neposredno, brez dodatnih kvalifikacij.

 

Irena Gantar, Vidmar Franc, foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.