Zanimivo kadriranje na zavodu Turizem Grosuplje

Svetniki Občine Grosuplje bodo na sredini seji odločali o županovem predlogu za imenovanje v.d. direktorja javnega Zavoda za turizem in promocijo Turizem Grosuplje v nastajanju.

Občina Grosuplje se je odločila turizem v naši občini spraviti na višji, profesionalni nivo. Župan dr. Peter Verlič je na 13. občinski seji, 14. 12. 2016, v obrazložitvi razlogov za ustanovitev zavoda dejal, da turistična društva (z vsem spoštovanjem in pohvalami za njihovo delo) delujejo premalo strokovno in premalo profesionalno.

To je navedel kot prvi razlog, drugi pa je povezan z upravljanjem Krajinskega parka Radensko polje in ker je želja lokalnega prebivalstva, ki živi ob Radenskem polju, da se upravljanje ne prepusti nekemu javnemu razpisu, ampak naj ga upravljajo domači ljudje. V tem smislu je tudi dogovorjeno z vlado za spremembo uredbe tako, da bo lahko krajinski park upravljal zavod Turizem Grosuplje.

Župan je poudaril, da je pomembno, da imamo za turizem inštitucijo, ki bo strokovna in profesionalno verodostojna.

Ker Grosuplje pričakuje povečano zanimanje turistov, ki prihajajo v Ljubljano, župan pravi, da moramo iskati sinergije, saj, če poslušamo ljubljanskega župana, nam je naredil že veliko reklame za našo Županovo jamo, tako da se bomo brez skrbi znali prav usmeriti tudi s turizmom.

Zavod Turizem Grosuplje je še v postopku ustanavljanja in kot dovoljuje zakonodaja, se lahko za ta čas imenuje v.d. direktorja. Sledi zanimiv predlog župana Verliča, saj na tem mestu vidi gospo Meto Logar, ki je domačini ne poznamo, je pa v medijih znana kot bivša partnerica Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ker nas zanima, kdo naj bi vodil to strokovno in profesionalno turistično organizacijo in bo plačan z našim denarjem, podrobneje poglejmo nekaj dejstev o kandidatki:

 • Gospa je pridobila srednjo izobrazbo (ekonomski tehnik) leta 2010 – pri svojem 26. letu starosti.
 • Medtem je leta 2009, še z osnovnošolsko izobrazbo, prevzela vodenje podjetja Bodi d.o.o. (kozmetični salon) kot direktor, kjer je delovala do leta 2013.
 • Leta 2013 je s srednjo izobrazbo v Javnem podjetju Energetika Ljubljana d.o.o. nastopila delovno mesto »skrbnik sistemov vodenja«, kot navaja sama. Po naših podatkih naj bi bilo to delovno mesto tajnice, kjer je, kot kaže, še vedno zaposlena.
 • Lani, leta 2016, pa je na zasebnem izobraževalnem centru pridobila visokošolsko izobrazbo »diplomirana ekonomistka«.
 • V svojem življenjepisu ne navaja nobenih delovnih in vodstvenih izkušenj, pridobljenih v turizmu.

Mogoče jih niti ne potrebuje, saj v odloku o ustanovitvi javnega zavoda Zavod za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje« med pogoji, ki se pričakujejo od kandidatov za direktorja zavoda, niso nikjer izrecno omenjene kompetence s področja turizma. Med drugim piše, da se od kandidata zahteva strokovno poznavanje področja dela v javnem zavodu s področja glavnih dejavnosti zavoda.

Poglejmo, kako imajo te pogoje določene v zavodu »Turizem Ljubljana«, ki naj bi nam bil za vzgled.

Zahtevani pogoji za direktorja zavoda so:

 • specializacija po visokošolski izobrazbi (prejšnja) ali visokošolska univerzitetna izobrazba (prejšnja) ali magistrska izobrazba ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri;
 • najmanj osem let delovnih izkušenj, od tega najmanj tri leta pri opravljanju vodstvenih ali vodilnih del;
 • vsestranske izkušnje in operativno poznavanje vseh področij turističnih segmentov;
 • višja raven znanja vsaj enega svetovnega jezika;
 • državljanstvo Republike Slovenije;
 • višja raven znanja slovenskega jezika;
 • organizacijske sposobnosti;
 • sposobnost vodenja skupine in timskega dela.

Ali je gospa Meta Logar res kompetentna oseba, ki bo turizem v občini Grosuplje postavila na višji nivo? Zanima nas, s čim je prepričala župana dr. Petra Verliča, da jo predlaga na to pomembno delovno mesto? Bomo tako res prišli do inštitucije, ki bo strokovna in profesionalno verodostojna?

Zakaj sploh potrebujemo v.d. direktorja, če bi lahko postopek ustanovitve izpeljali za to usposobljeni ljudje na Občini Grosuplje? Zakaj ne postavimo pogojev, s katerimi bomo preko javnega razpisa prišli do kompetentnega vodstva, ki bo upravičilo pričakovanja politike in občanov, ki vse skupaj financiramo?  Za delovanje zavoda Turizem Grosuplje bomo namreč v letu 2017 preko proračuna Občine Grosuplje namenili predvidoma 66.000,00 evrov

Upamo lahko samo, da bodo svetnice in svetniki o županovem predlogu temeljito razmislili in razumno odločili. Za odgovore na zapisana vprašanja bomo zaprosili gospoda župana dr. Petra Verliča.

Odgovori Občine Grosuplje 1. del (16. 3. 2017):

 

1. Ali je gospa Meta Logar res kompetentna oseba, ki bo turizem v občini Grosuplje postavila na višji nivo?

Gospa Meta Logar ima potrebne kompetence za vršilko dolžnosti direktorice.

2. Zakaj v odloku o ustanovitvi javnega zavoda Zavod za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje« med pogoji, ki se pričakujejo od kandidatov za direktorja zavoda, niso nikjer izrecno omenjene kompetence s področja turizma?

Zaradi določil Odloka o ustanovitvi javnega zavoda za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje«.

3. Zakaj sploh potrebujemo v.d. direktorja, če bi lahko postopek ustanovitve izpeljali za to usposobljeni ljudje na Občini Grosuplje?

V odloku so med pogoji vsi potrebni zakonski pogoji za opravljanje nalog direktorja javnega zavoda.

Ker smo želeli bolj vsebinske odgovore, smo na Občino Grosuplje poslali dodatna vprašanja in še naknadno vprašanje bralca. O uporabnosti odgovorov za boljšo informiranost javnosti presodite sami, Občini Grosuplje pa hvala za ves vloženi trud pri odgovorih in pojasnilih.

 

Odgovori Občine Grosuplje 2. del (28. 3. 2017):

 

1. Katere so kompetence, ki jih potrebuje vršilec dolžnosti?

Pogoji za zasedbo so opredeljeni v odloku.

2. Če prav razumemo, je Občina v Odloku sprejela odločitev, da je treba imenovati v.d. direktorja. V zvezi z vašim odgovorom na 2. vprašanje prosimo za potrditev razumevanja: Odlok o ustanovitvi javnega zavoda za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje«, ki ga omenjate kot razlog za imenovanje v.d. direktorice, je sprejela Občina. Torej je Občina odločila, da se za namen ustanovitve Zavoda posebej in dodatno nekoga plača, čeprav bi postopek ustanovitve lahko izpeljal eden izmed uslužbencev Občine. Prosimo za potrditev, da je naše razumevanje pravilno oziroma za pojasnilo, če temu ni tako.

Vaše razumevanje ni pravilno.

3. Kolikšna bo plača v.d. direktorja in kasneje direktorja zavoda za turizem?

Plača bo določena v skladu s področno zakonodajo.

 

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

19 Responses to "Zanimivo kadriranje na zavodu Turizem Grosuplje"

 1. Talent says:

  Zelo zanimiv način kadrovanja. Pa saj ni prvič tako.
  Tudi za urednika velimenitnega fotoalbuma ni bilo potrebnih nobenih referenc, no ja, zato pa je to fotoalbum.

   
  Odgovori
 2. VSE JASNO says:

  No upravljanje občine je že nekaj časa “zanimivo”, kar pa niti ni presenetljivo saj vsi poznamo nadimek predsednika občinske uprave :)

   
  Odgovori
 3. ZAČUDEN says:

  Očitno je vse sprejemljivo saj občani mirno požirajo ves drek, ki jim je serviran!

   
  Odgovori
 4. Marko says:

  Končno Zavod za turizem! Bravo župan!!! :)

   
  Odgovori
 5. gasilec J€žek Zagraški says:

  Tistih 66 tisoč € bo ravno prav za plačo in “druge dodatke” za TAKO PUNCO + ½.
  Sicer pa: Cankar se še vedno joka … nad parkirišči, kmalu se bodo začeli tudi občani zaradi vse bolj očitnih drugih neumnosti.
  gasilec J€žek Zagraški

  P.S.
  - Na Radenskem polju je treba enega starega ata, ki zna še v roko koso prijeti, jo sklepati, pa najprej začeti kositi nepokošene struge v lasti države oz. na arondiranih parcelah, ki so še vedno nerešena po zakonu o denacionalizaciji.
  - Potem bo treba nabaviti ene pet skafandrov, pa dobro plačati te ljudi, da bodo šli reševat INVAZIVNE RASTLINE, ki so ostale zasejane (zdaj se same razmnožujejo) še iz časov nekdanje farme.
  - Itd…
  Do organizacije z upravljanjem prek kakšnega zavoda ali komunale pa je nato treba še celo vrsto ukrepov in postopkov ter načrtov, da bi bilo res kaj od tega.
  Ko pa slišim, da začnejo govoriti O ŽELJAH KRAJANOV, me pa takoj pritisne “k cesarskim opravilom”, saj so nas nategovali vse od leta 1991 IN NAS ŠE VEDNO NATEGUJEJO ter na naš račun ZAPRAVLJAJO JAVNI DENAR tako kot z večletnim prenašanjem “ŽABIC ČEZ CESTO”, namesto da bi se že v začetku pristopilo k STABILNIM TRAJNIM REŠITVAM, ki bi do zdaj samo s tem že zapravljenim denarjem skoraj lahko v celoti rešili ta problem.

   
  Odgovori
 6. LEPA says:

  Župan dr. Peter Verlič, Občinski svet Občine Grosuplje, 13. redna seja (14. 12. 2016):
  Župan je poudaril, da je pomembno, da imamo za turizem inštitucijo, ki bo strokovna in profesionalno verodostojna. V obrazložitvi razlogov za ustanovitev zavoda je dejal, da turistična društva (z vsem spoštovanjem in pohvalami za njihovo delo) delujejo premalo strokovno in premalo profesionalno.

  Drevored (6. 3. 2017)
  Ker nas zanima, kdo naj bi vodil to strokovno in profesionalno turistično organizacijo in bo plačan z našim denarjem, podrobneje poglejmo nekaj dejstev o kandidatki Meti Logar:
  - Gospa je pridobila srednjo izobrazbo (ekonomski tehnik) leta 2010 – pri svojem 26. letu starosti.
  - Medtem je leta 2009, še z osnovnošolsko izobrazbo, prevzela vodenje podjetja Bodi d.o.o. (kozmetični salon) kot direktor, kjer je delovala do leta 2013.
  - Leta 2013 je s srednjo izobrazbo v Javnem podjetju Energetika Ljubljana d.o.o. nastopila delovno mesto »skrbnik sistemov vodenja«, kot navaja sama. Po naših podatkih naj bi bilo to delovno mesto tajnice, kjer je, kot kaže, še vedno zaposlena.
  - Lani, leta 2016, pa je na zasebnem izobraževalnem centru pridobila visokošolsko izobrazbo »diplomirana ekonomistka«.
  - V svojem življenjepisu ne navaja nobenih delovnih in vodstvenih izkušenj, pridobljenih v turizmu.
  Mogoče jih niti ne potrebuje, saj v odloku o ustanovitvi javnega zavoda Zavod za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje« med pogoji, ki se pričakujejo od kandidatov za direktorja zavoda, niso nikjer izrecno omenjene kompetence s področja turizma. Med drugim piše, da se od kandidata zahteva strokovno poznavanje področja dela v javnem zavodu s področja glavnih dejavnosti zavoda. Ali je gospa Meta Logar res kompetentna oseba, ki bo turizem v občini Grosuplje postavila na višji nivo? Zanima nas, s čim je prepričala župana dr. Petra Verliča, da jo predlaga na to pomembno delovno mesto? Bomo tako res prišli do inštitucije, ki bo strokovna in profesionalno verodostojna?
  Zakaj sploh potrebujemo v.d. direktorja, če bi lahko postopek ustanovitve izpeljali za to usposobljeni ljudje na Občini Grosuplje? Zakaj ne postavimo pogojev, s katerimi bomo preko javnega razpisa prišli do kompetentnega vodstva, ki bo upravičilo pričakovanja politike in občanov, ki vse skupaj financiramo? Za delovanje zavoda Turizem Grosuplje bomo namreč v letu 2017 preko proračuna Občine Grosuplje namenili predvidoma 66.000,00 evrov …
  Upamo lahko samo, da bodo svetnice in svetniki o županovem predlogu temeljito razmislili in razumno odločili.

  Občinski svet Občine Grosuplje, 14. redna seja (8. 3. 2017):
  Za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda Zavod za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje« je bila imenovana Meta Logar.

  Ansambel Henček: Lepa mora bit’ (1987)
  https://www.youtube.com/watch?v=x6YCj_DQcVM

   
  Odgovori
 7. Grosupeljski Davkoplačevalec says:

  Kadrovanje sedanje občinske uprave je resnično na visokem nivoju. Potem, ko se jim je nekako le uspelo znebiti moteče kulturne delavke, ki so ji očitali previsoko plačo, očitno nova zaposlitev na področju turizma glede kompetenc in stroškov ni sporna. Mandat takim samopašnim odločitvam daje volilni rezultat in močan javno-zasebni interes, Večina nas je zelo presenečena nad to čudno politično sprego, ki je niti skrivajo več ne.

  Zato velja poziv vsem Grosupeljčanom: bodite pozorni, kaj se dogaja v vaši občini, v bližnji okolici, kajti dogaja se preveč, računi pa se že izstavljajo in se še bodo nam krajanom. Medtem ko se odgovornim osebam njihov način dela in “služenja narodu” pozna tako v načinu življenja kot v njihovem osebnem premoženju.

   
  Odgovori
 8. KrEn says:

  Šušlja se tudi, da naj bi trenutni podžupan g. Dušan Hočevar, prevzel direktovanje zdravstvenega doma Grosuplje od dr. Merviča. Očitno trenutna garnitura nima namena kandidirati na naslednjih volitvah in si deli stolčke za varno prihodnost.
  Seveda vse kar lokalni ZD rabi, je nesposobnega ex funkcionarja za direktorja….

   
  Odgovori
  • Meni je jasno says:

   Kot prebrisani kadrovniki in spletkarji morajo imeti vedno rezervne položaje. Da ne bojo kandidirali na naslednih volitvah je otročje trdit, ker bodo spet pač pogazili konkurenco na celi fronti. A sploh imajo konkurenco?

    
   Odgovori
 9. jože muhič says:

  Kaj pa lahko pričakujete of kadrov SDS

   
  Odgovori
 10. Meni je jasno says:

  Najbrž ljudje ne gledajo video posnetkov občinskih sej, priporočam tole si pa poglejte. To sprenevedanje glede kompetenc.https://www.youtube.com/watch?v=TQEsokBg67k Zgleda da so izkušnje direktorstva kozmetičnemu salonu zadost za tako funkcijo tako bednega turizma. Za svetnika Mihaela Hočevarja iz SDS očitno so! Gospoda kako prozorni in predrzni ste s svojim klientelizmom!
  Ahaha potem si še poglejte razpredanje svetnika Predaliča o tem, da bo gospa zgradila organizacijsko strukturo zavoda, kar je trenutno najbolj pomembno.Res neverjetno, kako nas imate za norca!
  Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki so res kompetentni in izobraženi na področju turizma in še česa, pa še iz naših krajev so. Zakaj potem iz Lj vlačite neko gospo, ki nima pojma o pojmu!? Mene pa zanima kolikšna bo plača te dame? Kje in kako to izvemo? Je to javni podatek?

   
  Odgovori
  • DREVORED says:

   Kolikor je nam znano, je plača javni podatek, saj gre za finaciranje iz javnih sredstev. Bomo povprašali na Občino Grosuplje.

    
   Odgovori
 11. ivo gajič says:

  Meta Lorgar – jasno lapsus, ker kandidatke ne pozna, ali se vsaj dela, da je ne pozna. In naprej – mislim, da se piše Logar – spet sprenevedanje, kandidatke seveda ne pozna. V nadaljevanju – govorimo o gospe – /pogled na listek, da se slučajno ne bi zmotil/ Logar….. :-)

  V nadaljevanju – opozarjanje na 31. člen? Mi gre na smeh, čeprav bi mi moralo iti na jok.

  Dan pred sejo sem želel dopolniti dnevni red seje Odbora za turizem in gospodarstvo, da bi kakšno rekli o kandidaturi, pa sem bil gladko povožen. Po vseh izkušnjah s sejami občinskega sveta pa mi je najbolj smešno, da župan poziva h kulturi in strpnosti. Najbolj kulturni in strpni so tisti, ki so modro tiho in prikimavajo vsaki besedi župana ali velikega kadrovika in doktorja. Njegov monolog glede kandidatke, ki bo postavila na noge zavod je bil res več kot komičen, ampak po desetih sejah OS me pravzaprav ne more nič več presenetiti.

   
  Odgovori
 12. Občan says:

  To je bolano. Skrajni čas da grejo . Kompetenca je uloviti bohatega tasta da zrihta službo. Zoki parkomate sds službo.

  Upam da jih ne boste volili .

   
  Odgovori
 13. energetik says:

  Zaposlen sem v energetiki Ljubljana kjer je bila Meta Logar nekaj časa zadolžena za urejanje službenih telefonov in vam povem da ni sposobna ama ništa
  Verlič pa prodana duša Jankoviču

   
  Odgovori
 14. Demokrat says:

  Vse skupaj je res preveč očitno naštimano in prirejeno, zanimivo, da se upajo s takimi igricami. A pozabljajo da so drugo leto volitve? Res nespametno, pa da ne komentiram teh odgvorov, katere so namenili vašemu portalu in posredno bralcem, volilcem, davkoplačevalcem – porazno. Ne vem, ali se delajo trapaste ali to so??? A so pijani od oblasti in mislijo, da lahko počnejo kar se jih zahoče?
  Ne rečem, saj so marsikaj nardili ampak takšnih neumnosti pa res ne bomo več prenašal.

   
  Odgovori
 15. Jaka says:

  Zanimivo, saj človek ne ve ali bi se krohotal ali jokal.
  Odlično, 31.člen, le kdo neki ga je napisal, za samo kandidatko pa je škoda vsakih besed, da o svetnikih, ki s tako lahkoto uporabljajo, namesto življenjepisa, tujo kratico CV in o doktorjih, ki še vedno ne vedo, da se gre za to, da se nekam pride, gre pa za to, da velja, ni važno kaj si, važno, da si naš, ne govorim!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.