Zakaj bo 31. marca dober dan?

 

Zato, ker bomo skupaj kolesarili in tekli, s tem poskrbeli za svoje telo in hkrati z zbranimi prispevki pomagali paraplegiku Milanu Slapničarju pri nakupu športnega vozička.

Dobrodelno-športni dogodek  bo v soboto, 31. 3 . 2012 pri Gasilskem centru (Gasilska pot 6, Grosuplje,)pridružite se nam lahko  kadarkoli med 8. in 20. uro.  S startnino 10 EUR (ali po zmožnosti) bomo pomagali Milanu, da dobi športni voziček. Za otroke v spremstvu staršev startnine ni.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas naprošamo, da se na dogodek prijavite na drustvoturbokatka@gmail.com ali 041 858 085 (Roman), kjer smo z veseljem na voljo tudi za vsa vprašanja.

Kulturno humanitarno športno društvo TurboKATKA bo z organizacijo dobrodelnega kolesarjenja in teka priskočilo na pomoč 22-letnemu Milanu Slapničarju, študentu 1. letnika Višje šole za gostinstvoin turizem. Milan je reprezentant v košarki na vozičkih in po mnenju reprezentančnega trenerja tudi njen ključni igralec. Fant prizadevno trenira košarko in je s tem dober zgled ostalim mladim. Za nadaljnji razvoj nujno potrebuje nov športni voziček.

 

Vsi dobrodelni udeleženci dogodka se bodo lahko okrepčali z brezplačno enolončnico v znani grosupeljski Pivnici Anton, kjer poleg izvrstne hrane strežejo tudi s pestro ponudbo različnih piv…

Kolesarjenje

Kolesarili bomo med 8.00 in 20.00. Krog je dolg 16,6 kilometra in ga bodo zagotovo zmogli tudi nekoliko slabše pripravljeni kolesarji. Prisotnost na dobrodelnem kolesarjenju bodo popestrili tudi znani ultramaratonski kolesarji, ki bodo po trasi kolesarili cel dan. Na dobrodelno kolesarjenje je vabljen vsakdo, ki ima kolo in želi pomagati ter narediti nekaj za svoje telo. Trasa in profil kroga je dostopen tukaj: http://www.bikemap.net/route/1389375

Tek

Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki se radi rekreirate, vendar ne s kolesom. Med 8.00 in 20.00 bomo tekli oziroma hodili po trasi dolgi 3 kilometre, z začetkom in koncem pri Gasilskem centru. Vabljeni tekači, družine z otroci in starejši pa na pohod po trasi dobrodelnega teka. Bodite primerno obuti in oblečeni, saj večji del trase poteka po neasfaltirani površini. Za vse udeležence bomo po naših močeh poskusili poskrbeti za vodo, sok ali celo malico.

Vsakdo se prireditve udeležuje na lastno odgovornost. V primeru slabega vremena bo le ta prestavljena.

Intervju z Milanom Slapničarjem. /društvo paraplegikov/

Ekipa društva TurboKATKA,  foto: neighborsofeaston.com, arhiv Milan Slapničar

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.