S Keti po Afriki

Na dvourno virtualno potovanje po Afriki nas je popeljala popotnica in zdravnica Katarina Vincek – Keti.

Medtem, ko berete te vrstice,  je Keti ponovno na »svoji« črni celini, tokrat v Južnoafriški republiki. Ja, brez Afrike ji živeti ni, lahko z zagotovostjo trdimo. Del svoje navezanosti, navdušenja in ljubezni je v »dnevni sobi« Kavarne Europa – dobesedno pod palmami – delila s petdesetimi obiskovalci. Že med pripravami se je obetal prijeten dogodek, vendar je naše druženje preseglo okvire formalnega potopisnega predavanja. K temu je prispeval prijeten ambient z afriško glasbo v ozadju, sproščeno podajanje fotozgodbe in nekaj malega tudi presenečenje z brezplačnim afriškim likerjem, Amarulo. Večeru smo dodali tudi dobrodelno noto, saj smo s prostovoljnimi prispevki in nakupom bonov za dobrodelno kavico, ki jih je donirala Kavarna Europa, zbrali 206 evrov za nakup EKG aparata za naslednjo zdravniško odpravo v Ugando.

Fotozgodba Afrika v Europi se je odvijala v četrtek, 14. 11. 2013, ob 19h v Kavarni Europa. Dogodek je potekal v soorganizaciji Zavoda DREVORED in Kavarne Europa.

Kdo je Katarina Vincek?

Katarina Vincek, Ketije zdravnica, ki zadnjih 7 let v improviziranih ambulantah in sirotišnicah v odročnih krajih sveta pomaga, ker je pogosto tam edina, ki zna.  In za to je pripravljena, odkar je zaposlena na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani, žrtvovati tudi ves svoj dopust.

 

 

Keti, hvala za delček »tvoje« Afrike in srečno na vseh bodočih odpravah, tako na humanitarnih kot popotniških.

Hvala gostitelju:

 

Andrej Brezec, foto: osebni arhiv Katarine Vincek, Drevored

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.