Pestro ob Kresu v mestu

Za izvedbo letošnjega prvomajskega kresa smo družno zavihali rokave člani treh organizacij:  Zavoda Drevored, taborniki RLA Grosuplje in gasilci PGD Grosuplje.

Že zjutraj je prva ekipa tabornikov »planila« v gozd, saj je priprava materiala in sama postavitev kresa zahtevala takorekoč cel dan dela. Kres, ki je meril okoli štiri metre v višino, je bil narejen po pravilih taborniške pagode. Drugi del ekipe se je vrtel predvsem okoli kotla za pripravo golaža, ki je bil odličen in je, žal, pošel že v prvi uri dogajanja, ter ob pripravi ostalih aktivnosti. Gasilci so poskrbeli za osnovno infrastrukturo, postrežbo pijače, varnost in redarstvo. Zavod Drevored je vodil koordinacijo, organizacijo programskega dela, obveščanje in logistiko.

Kres v mestu je bil pred gasilskim domom v Grosupljem v torek, 30. 4. 2013, od 21. ure dalje.

S skupnimi močmi nam je uspelo pripraviti dogodek s pestro ponudbo, katerega se je udeležilo med 400 in 500 obiskovalcev. Le-ti so lahko izbirali med taborniškim golažem, če so bili seveda dovolj zgodnji, peko hrenovk ob tabornem ognju, pesmijo ob kitarah, harmoniki, ukuleli … Celotno dogajanje pa je ožarjal visokogoreči kres, ki je sicer res potreboval kar pol ure, da je zagorel v polnem sijaju, a je gorel zelo dolgo.

Priprav in dela za izvedbo take prireditve je res ogromno, edino in največje plačilo pa je veselje ob uspelem dogodku in pohvale obiskovalcev. Na podlagi analize dogodka bomo definirali  tudi pomanjkljivosti in probleme, ki so se pojavili. Potrudili se bomo, da jih v naslednjem letu odpravimo.

Zelo veliko vas je, ki ste pomagali pri pripravi in uspešni izvedbi še enega srečanja meščanov Grosupljega. Hvala vsakemu posamezniku in vsem skupaj!

 

Posebna zahvala:

 

 

 

Andrej Brezec, foto: Franc Vidmar, Drevored

 

Preberite tudi

One Response to "Pestro ob Kresu v mestu"

  1. Rom an says:

    Saj je bilo fajn, samo, če ne bi na koncu spet pijani bratje Romi pritežil!!! Brez njih pa res nič ne gre, pa še noben se jim ne upa nič rečt ali naredit (nagnat)…normalen folk se začne umikat in domov pakirat, ker kdo se bo pa zaj… z njimi?

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.