Hir aj kam end hir yu-go

Godalni orkester Kulturnega društva Stična vabi na dva celovečerna koncerta z naslovom HIR AJ KAM END HIR YU-GO, katerega rdeča nit bo glasba Roberta Pešuta – Magnifica. Znane hite boste lahko slišali v povsem novi preobleki in v simfonični izvedbi skupaj s skupino Emotivna verzija.

Projekt HIR AJ KAM END HIR YU-GO je nastal po zadnjem odmevnem projektu Rockester. Rdeča nit tokratnega koncerta bo glasba ikone slovenske glasbene scene, Roberta Pešuta – Magnifica. Njegova uspešnica Hir aj kam hir aj go je postala hit po celi Evropi. Iz Magnificovega sodelovanja s slovito špansko pevko LuzCasal je nastala tudi nova preobleka uspešnice Pukni zoro. Poleg omenjenih boste slišali legendarnih 24.000 poljubov, Iz Ljubljane v Portorož in Tivoli. Vse skladbe, tako starejše, kot tudi malo novejše, pa vam bodo orkestraši predstavili v novi preobleki z novimi aranžmaji izpod peresa Matije Krečiča. Ustvarjali bodo v simfonični zasedbi, v kateri se bodo članom Godalnega orkestra KD Stična pridružili še pihalci, trobilci in tolkalci Glasbene šole Grosuplje in Godbe Stična ter skupina Emotivna verzija z Emirjem Ibrakićem na čelu.Kot je vsestranski sam Magnifico, je raznolika tudi njegova glasba. Glasbeniki vas bodo tokrat popeljali v svet različnih stilov, ritmov in žanrov od pop,  balkanskih, španskih ter priredb slovenskih ljudskih pesmi, katere vas ne bodo pustile ravnodušne.

Koncerta bosta v prenovljenem Kulturnem domu Stična 21. in 22. aprila 2017 ob 20. uri!

Orkester je na začetku svoje glasbene poti, čeprav se hkrati že uspešno potrjuje na slovenski glasbeni sceni. Člani so mladi entuziasti, ki uživajo v glasbi. Nastal je septembra 2012 in deluje v okviru Kulturnega društva Stična pod umetniškim in idejnim vodstvom akademske glasbenice in violinistke Polonae Udovič. Začeli so s 16 glasbeniki, vsako leto pa se tej edinstveni glasbeni zasedbi pridruži nekaj novih članov. Danes orkester sestoji iz 30 rednih članov, starih od 10 do 20 let, ki svoje znanje izpopolnjujejo v glasbenih šolah in drugih glasbenih ustanovah, nekaj pa jih je svoje izobraževanje že zaključilo in je orkester priložnost za ohranjanje stika z glasbo in druženje.

Glasbeniki vas bodo tokrat popeljali v svet različnih stilov, ritmov in žanrov od pop, balkanskih, španskih ter priredb slovenskih ljudskih pesmi, katere vas ne bodo pustile ravnodušne.

Predprodaja vstopnic 1 uro pred dogodkom v KD Stična.

Cena vstopnice v petek, 21. aprila, je 8 €, v soboto, 22. aprila, pa 7 €.

Rezervacije: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina), podrobnejše informacije najdete na Facebook strani KD Stična

Orkester se je krstno predstavil javnosti na otvoritvi 13. Festivala Stična, kjer je doživel izjemno pozitiven odziv občinstva. To je bila odskočna deska za nadaljnje delovanje in koncertiranje. Sedaj sodeluje na raznih občinskih prireditvah, vsako leto decembra gostuje na Božičnem koncertu v Bohinju v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Stara Fužina. Za popestritev programa  sodeluje tudi z ostalimi vokalnimi in inštrumentalnimi zasedbami kot so zbor ArtVoices, Šentviški slavčki, kvartet Mascara, mešani pevski zbor Zborallica, band Imset in drugimi perspektivnimi glasbeniki. Dvakrat letno pripravi samostojni celovečerni koncert v domačem kraju, kjer se pokaže celoletno delo in ustvarjanje med letom. Na repertoarju orkestra se poleg klasičnih del v godalni in včasih celo simfonični zasedbi znajdejo tudi priredbe zabavnih, zimzelenih, rock, filmskih in etno glasbenih del.

Rockester-2016

Sprva je bil cilj novoustanovljenega orkestra omogočanje svobodnega izražanja, kasneje pa je to preraslo v večje ambicije. Orkester se lahko do sedaj pohvali s kar dvema večjima programsko in organizacijsko zahtevnima projektoma, in sicer: glasbena pravljica Sergeja Prokofjeva Peter in volk, ki je bila izvedena v sezoni 2015 v simfonični zasedbi ter lanskoletni rock spektakel ROCKESTER v sodelovanju z rock bendom Imset. Slednji je poleg medijske odzivnosti in prepoznavnosti kar sedemkrat napolnil dvorane v Stični, Domžalah in Straži.

 

Miša Rus, Godalni orkester KD Stična, foto: Marko Alpner, grafika: Rudi Meglič

Oglasni članek

 

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.