Afrika v Europi

Ob vsem udobju, ki nam ga nudi Europa, Kavarna Europa, bomo prisluhnili afriški fotozgodbi popotnice in zdravnice Katarine Vincek.

Katarina ne skriva, da del njenega srca pripada Afriki, svetu, ki je tako drugačen od našega, ki ga, polnega nasprotij, pogosto težko razumemo. Afriko nam bo predstavila skozi doživetja popotnice in izkušnje zdravnice, ki je sodelovala v večih odpravah. Na črno celino se redno vrača, naslednjič že dva dni po našem druženju, in sicer v Južnoafriško republiko.

Fotozgodba Afrika v Europi, četrtek, 14. 11. 2013, ob 19h, Kavarna Europa. Dogodek bo potekal v soorganizaciji Zavoda DREVORED in Kavarne Europa. Prost vstop.

 

Na vprašanje, kaj jo vleče v Afriko, Keti odgovarja: »Poleg tega, da se počutiš koristno, se počutiš tudi živo.«

Kdo je Katarina Vincek?

Katarina Vincek, Ketije zdravnica, ki zadnjih 7 let v improviziranih ambulantah in sirotišnicah v odročnih krajih sveta pomaga, ker je pogosto tam edina, ki zna.  In za to je pripravljena, odkar je zaposlena na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani, žrtvovati tudi ves svoj dopust.

Do intervjuja z njo vas loči le KLIK. Do srečanja z njo pa odločitev, da se nam pridružite, ko bomo ob afriških zvokih, zgodbah, fotografijah in okusih prejeli del njene Afrike.

Hvala gostitelju:

 

Andrej Brezec, foto: osebni arhiv Katarina Vincek

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.