V Šmarju Sap na vidiku nov krajevni center

 

Občina Grosuplje je v začetku letošnjega leta javnosti predstavila nov prostorski načrt na območju starega pokopališča v Šmarju Sap.

Na območju južno od Ljubljanske ceste, vključno z območjem starega pokopališča, sta načrtovana dva nova stanovanjsko-poslovna objekta s pripadajočimi zelenimi parkovnimi površinami. Med objektoma je načrtovana umestitev manjšega krajevnega trga z možnostjo izvajanja manjših krajevnih prireditev. Osrednji javni prostor se nameni vsebinam, ki so ključnega pomena za kraj (pošta, banka), s strani Zelenega vala smo izvedeli tudi, da namerava Občina Grosuplje v enem od predvidenih objektov urediti zdravstveno postajo. 

Ko bodo izvedeni prekopi posmrtnih ostankov s starega pokopališča se bo lahko začel urejati park, predvidoma v več fazah. Ohranil se bo del obzidja starega pokopališča in kostnica z neposredno okolico, vključno z dvema visokoraslima cipresama. Grobišče padlim v narodno osvobodilni vojni ostane na obstoječi lokaciji, dovoljeni so le restavratorski posegi.

Pripombe, predloge in mnenja k dopolnjenemu osnutku OPPN in Okoljskemu poročilu lahko javnost podaja pisno na naslov: Občina Grosuplje, Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje,  s pripisom:  OPPN in OP Šmarje-Staro pokopališče ali v knjigo pripomb na javni razgrnitvi v času javne razgrnitve ter ustno na javni obravnavi.

Podrobnosti na tej povezavi.

 Zoran Kovačević, foto: Zoran Kovačević
vir: Občina Grosuplje, Zeleni val

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.