Športna priznanja za leto 2014

Vzgoja vsakega vrhunskega športnika se začne doma, na lokalnem nivoju, zato je zelo pomembno, da izpostavimo in pohvalimo vse športnice in športnike ter še posebej vse športne delavce, ki skrbite za športno kulturo v občini Grosuplje.

S tem uvodom je letošnjo podelitev športnih nagrad začela povezovalka programa Larisa Daugul. Mag. Mitja Lončar, predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje, je nadaljeval s podatkom, da letos podarjamo 41 priznanj, od tega kar 18 tistim, ki so bili udeleženci evropskega ali svetovnega prvenstva. Poudaril je pomen vlaganja v šport z več vidikov, saj šport deluje kot preventiva proti raznim zasvojenostim in pripomore k oblikovanju osebnostnih lastnosti, kot so: socializacija, motorične sposobnosti, disciplina, delovne navade, krepitev samozavesti itd.

Organizator: Zveza športnih organizacij Grosuplje, avla OŠ Louisa Adamiča, 16. 1. 2015

V nagovoru je župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič na kratko naštel dosedanje dosežke pri postavljanju športne infrastrukture v naši občini, spregovoril o načrtih ter poskrbel za kar nekaj začudenja ob novici, da smo na Olimpijskem komiteju Slovenije oddali vlogo za hokejski center. “Če bo pobuda uspela, trenutno kaže zelo dobro, se bomo lahko v Grosupljem kmalu tudi drsali.” je dodal.

Nagrade za športne dosežke se delijo po točno določenih kriterijih na nižje – priznanja ZŠO in višje – plakete ZŠO, ki imajo podkategorije: bronasta, srebrna in zlata. Skoraj vsako leto podelijo tudi nagrado – znak ZŠO kot zahvalo za dolgoletne zasluge in delo v športu.

KLIK za ogled seznama vseh prejemnikov priznanj za leto 2014.

KLIK za ogled obrazložitve vseh prejemnikov priznanj za leto 2014.

V nadaljevanju so podelili bronasti znak, priznanja, bronaste in srebrne plakete, tako posameznikom kot ekipam. Naj omenimo, da  Strelsko društvo Grosuplje še vedno sodi med najboljše v državi, saj je bilo že petič proglašeno za najboljše strelsko društvo v Sloveniji.

Kot ponavadi  so za zaključek podelili še priznanja na področju rekreativnega športa.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

10 Responses to "Športna priznanja za leto 2014"

 1. Jamaica bob sleigh team says:

  “oddali vlogo za hokejski center” …

  kdaj bomo pa dobili kakšno bob stezo – npr. iz Koščakovega hriba direkt v zdravstveni dom

   
  Odgovori
 2. Simona says:

  Genialno. Hokej dvorano v občino, kjer ni nikakršne hokej tradicije? Se je kdo vprašal, koliko bo stalo vzdrževanje takšne dvorane?

  Meni se zdi, da je občinska uprava povsem izgubila kompas. Oziroma vodilnemu, po stasu sodeč, dol visi za šport.

   
  Odgovori
 3. peter klepec says:

  Koliko časa si je vzel župan za pogovor s športniki in športnimi delavci po prireditvi? 0 sekund! Le zakaj?
  Zakaj imamo Zvezo športnih organizacij in ali tudi ona stoji za odločitvijo o gradnji hokejske dvorane?
  Kdor vsaj malo spremlja šport v Grosupljem, ve, koliko hokejistov je v Grosupljem.
  Dragi župan, če boste za 2 ali 3 gradili dvorano, kaj si potem šele zaslužijo npr. atleti z Mišmaševo na čelu ali pa strelci, ki delujejo v podrtiji pa so, kot smo slišali, kljub vsemu že petič najuspešnejše strelsko društvo v državi?
  Če bi šlo za bazen, bi človek še razumel. Ampak hokejska dvorana? Ja, ja gradnjo naj bi že res plačala IHF, kdo bo pa plačal vzdrževanje in obratovalne stroške? Bodo potem vsa športna društva plačniki te “pametne” odločitve župana ali pa je župan našel tudi vir za pokrivanje teh stroškov?
  Medtem pa naj ostali športi v občini, ki nimajo vzvodov za različne pritiske na občino, raje igrajo loto – morda tako pridejo do urejenih pogojev za delovanje.

   
  Odgovori
 4. //7 says:

  Hokejski center v Grosuplju je super zamisel. Poleg hokeja, se na ledu lahko razvijajo tudi druge panoge. Punce in fantje bi lahko trenirali umetnostno drsanje, imeli pa bi tudi ekipo v curlingu. Vsi mi pa bi lahko rekreativno drsali.

   
  Odgovori
 5. DEMOKRAT says:

  Ojoj, še ena butasta in nepremišljena ideja. Upam, da ne bo uspela. Sicer predlagam peticijo. Se spomnite nebuloze Casino Grosuplje? Civilna iniciativa jo je spodrezala.
  Dragi “vladarji”, kdaj pa pride na vrsto kultura v Grosupljem!?!?!?. Odkar vladate, jo samo režete, kot tiste vaše domače salame ob zvokih harmonike … Kulturo ste zrinili ob stran, kot nebodigatreba in nujno zlo, ki samo žre denar. No, veselice in razni vaški bendi so za vas pač vsa kultura, ki je po vašem dovolj za eno najrazvitejših in bogatejših občin v SLO … Koliko ste/smo vložili in bomo/boste vložili v kulturno infrastrukturo? Še enih jebenih zgonjenih stolov v kulturnem domu ne morete zamenjati!!! Pa stara bajta kjer biva Glasbena šola Grosuplje vam razpada pred očmi itd.
  Kako je možno, da ste tako kratkovidni in mačehovski do vsebin, ki vam niso blizu!? Ali ne razumete, da so pa drugim občanom, katerih denar namenjate samo za tisto, kar vam paše in kar razumete!? Tega vašega cenenega populizma in egoizma imam vrh glave! Odgovora od vas, ki sploh ne živite in ne dihate s folkom, itak ne pričakujem… Brez veze vas je poskušat spreminjat, treba vas bo zamenjat!

   
  Odgovori
 6. Državljan X says:

  Če v Občinski upravi in Župan ne vedo kam z denarjem, podajam par nasvetov glede potrošnje v mestu Grosuplje:
  - ureditev PVC krožišč v mestu,
  - preplastitev glavnih cest v mestu,
  - mostički, mostički, mostički (kot v času konjskih vpreg… čez Grosuplejščico, čez železniško progo… da ne govorimo o prehodu proti Sončnim dvorom…),
  - ureditev pločnikov in prenova obstoječih (nekje je asfalt tako položen, kot da so ga metali z avijona),
  - ureditev odvodavanja vode na vozišču iz centra proti Ljubljanski c.
  - postavitev ležečih policajev na Ljubljanski cesti pred najbolj nepreglednih prehodom za pešče (ppre Petrolovo črpalko),
  - namestiti ustrezno signalizacijo ob OŠ Brinje ali preprogramirati semafor (sedaj se prižiga ob prekoračitvi 40 km/h, čeprav ni nikjer dodatne omejitve hitrosti!).

   
  Odgovori
 7. marjan says:

  Pa kaj je z vami, ljudje? Kakšen hokejski center? Najprej poskrbite kot se spodobi za ves šport, ki ga je v Grosupljem čisto dovolj. Hokej je en ogromen strošek. Kje neki ste zaznali v Grosupljem željo in težnje po hokeju … Ne zidajte športnih centrov v oblakih, ampak najprej poskrbite, tako kot omenja Klepec, da najboljši strelci v Sloveniji dobijo normalne pogoje za treninge. To, da trenirajo v tisti baraki je sramota. Tudi za nogometaše bi lahko poskrbeli, da poleg novega stadiona dobijo normalne prostore… Tako pa se otroci prerivajo in preoblačijo v tistih zanikrnih kontejnerjih. Mal se zresnite, prosim in bodite realni.

   
  Odgovori
 8. Občan says:

  Če dodam še nekaj možnosti ureditve Grosuplja:

  - ureditev stalne tržnice, o čemer je že bilo dosti napisano na tem portalu.

  - celostna rešitev za križišče Adamičeve in Ljubljanske ceste: tam je vsako jutro, brez izjeme, kaos in je samo vprašanje časa, kdaj se bo zgodila prometna nesreča.

  - ureditev “centra” v Grosuplju, ki se ga še kar išče.

  - opustitev ideje izgradnje stadiona oz. karkoli že pri Sončnih dvorih; da ne bo pomote, ideja je vredu, a poplavljanje na tistem območju je redno in močno, zato naj se zidava le-tega spremeni v temeljito posodobitev igrišča pri Brinju (kaj več kot nove mreže na golih, kar se v SLO pogosto smatra kot to).

  - Ureditev okolice žel. proge; sem uporabnik, vem da je po večini krajev v državi zelo podobno, pa vendar…mora res biti tako kot je?

  Glede hokejske dvorane pa to-razumel bi občino Jesenice, Kranj…ampak Grosuplje?
  In če ne vam zgornji komentarji ne pridejo do živega….pomislite koliko BI LAHKO zaslužili z bazenom, in koliko BOSTE z drsališčem.

   
  Odgovori
 9. Franc Štibernik says:

  Da bi v Grosupljem radi tudi drsali je dejstvo. Poznam kar nekaj mladih, ki hodijo resno trenirat hokej v Ljubljano. Tudi možnost rekreacijskega drsanja bi marsikomu veliko pomenila. Vremenska razmere namreč ne omogočajo, da bi v Grosupljem rekreacijsko drsali na bajerjih in tolmunih, kot smo to počeli včasih. Županu zato čestitam da ima posluh tudi za ta šport in mu želim, da bi v Grosupljem kmalu zagotovil vsaj manjšo ledeno ploskev.

  Glede ostalih komentarjev, pa tudi sam zagovarjam prednostno komunalno urejanje Grosupljega
  - Ureditev celotne Adamičeve ceste, s pločniki in krožiščem na Ljubljansko cesto. Žal pa kaže, da je tudi župan Verlič “posvojil” Lesjakovo teorijo, da so ceste bolj varne, če so nevarne.
  - sprejem prostorskih aktov, ki bodo omogočili mestni razvoj Grosupljega in omogočili našim prizadevnim kulturnim skupinam nastopanje v novi kulturni dvorani.
  Sicer pa je za razvoj mesta Grosuplje sedaj najbolj odgovoren svet KS s predsednikom Iztokom Vrhovcem in stranka SDS,, ki so ji naši občani na zadnjih volitvah dali največje zaupanje.

   
  Odgovori
 10. kraicek says:

  Nekaj dejstev:
  - Grosuplje že dalj časa načrtuje novo dvorano (obstoječe so polno zasedene)
  - Dvorana si predstavljam bo večnamenska
  - Če večji del plača IHF, sem takoj za, da se imenuje Hokejska dvorana
  - Če je denar od IHF, ga ne moreš uporabiti za drugo infrastrukturo, čeprav je bolj potrebna obnove

  Zaradi zgoraj naštetih razlogov, popolnoma podpiram idejo.

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.