Verjetno odločilna tekma sezone!

V sredo, 10. aprila 2013 napolnimo domačo dvorano Brinje in pomagajmo našim fantom do odločilne zmage! Ob 21h se bodo na domačem parketu pomerili s Škofjeločani.

Obe ekipi se zavedata, da je jutrišnja tekma verjetno odločilna v boju za obstanek med elito. V letošnji sezoni so se Grosupeljčani in Ločani pomerili že trikrat in trenutno razmerje je 2:1 v zmagah za Grosupeljčane. Prvo tekmo so v Grosuplju dobili gostje nato pa sta preostali dve v Škofji Loki pripadli našim košarkarjem.  V letošnji sezoni smo že navajeni, da naši košarkarji igrajo pomembne, zelo pomembne in “biti ali ne biti” tekme, vendar v sredo nas čaka tekma vseh tekem. V goste prihaja ekipa, ki ima trenutno pet kol pred koncem prvenstva na lestvici eno zmago prednosti. V primeru zmage naših košarkarjev bi se ekipi izenačili po številu točk, vendar bi bili Grosupeljčani zaradi boljše medsebojne razlike na lestvici pred Škofjeločani.

KK Grosuplje : LTH Castings Mercator / dvorana Brinje, sreda, 10. 4. 2013, ob 21:00

Seveda bo jutrišnja tekma poglavje zase, saj je vložek na tej tekmi največji do sedaj. Od zadnjega srečanja teh dveh ekip, ki so ga v Škofji Loki dobili košarkarji Grosuplja, se je v zasedbi Ločanov spremenilo marsikaj. Na mestu glavnega trenerja je Dončića zamenjal njegov pomočnik Peter Hartman, odpustili so Boljkovca, veliko večjo vlogo v ekipi pa imata organizator ekipe Milašinović, ter izkušeni strelec Finžgar, v ekipo pa se je vrnil tudi dalj časa odsotni Jan Demšar.

V domači ekipi večjih sprememb ni bilo, zaradi poškodbe gležnja so ostali brez Aljaža Korošca, vsi ostali fantje pa so zdravi in pripravljeni, da zadnje mesto na lestvici po dolgem času prepustijo nekomu drugemu.

Marko Antonijević, branilec domače ekipe:” V sredo nas verjetno čaka tekma sezone, tako v rezultatskem kot v psihološkem smislu. Letos smo nekako že navajeni, da igramo takšne tekme, ko smo postavljeni pred zid in da šteje le zmaga, vendar smo še vsakič do sedaj pokazali karakter in v teh trenutkih prikazali našo najboljšo košarko, ter se veselili zmage. Zato verjamem, da bomo tudi jutri kos nasprotniku, saj smo se na njih zelo dobro pripravili, naša forma pa je v zadnjih tekmah prav tako v vzponu. Čaka nas težka tekma, kjer skrivnosti med ekipama praktično ni, odločala pa bo večja želja, pripravljenost, izkušenost in dnevna forma ekipe.”

 

Andrej Brezec, vir: KK Grosuplje, foto: Sportapex.com

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.