V Grosupljem se goji vrhunski šport,

kar ne potrjuje samo število nagrajencev, temveč tudi število kategoriziranih športnic in športnikov v naši občini; v letu 2012 jih je bilo v Grosupljem kar 79, kar pomeni, da je grosupeljski šport na 12. mestu glede na vse število kategoriziranih športnikov v Sloveniji.

To je le nekaj poudarkov iz uvodnega govora mag. Mitje Lončarja, predsednika Zveze športnih organizacij Grosuplje, na podelitvi priznanj za športne dosežke v letu 2012. Med nagrajenci je prvi na oder stopil predstavnik Strelskega društva Grosuplje, ki je za 40-letno delovanje prejelo srebrni znak ZŠO Grosuplje. 23. aprila 1972 je skupina zanesenjakov ustanovila Strelsko družino 29. oktober, ki je skozi desetletja s kvalitetnim delom in požrtvovalnostjo strelski šport v naši občini popeljala na visok nivo. Iz društva prihaja tudi nekaj stalnih članov slovenske strelske reprezentance. Seznam uspehov je res impresiven in prav zato Strelsko društvo Grosuplje sodi med najboljše v državi, kljub ne najboljšim pogojem za delo.

Organizator: Zveza športnih organizacij Grosuplje, avla OŠ Louisa Adamiča, 25. 1. 2013

Na odru so si sledili mnogi posamezniki in ekipe, priznanja je podeljeval mag. Mitja Lončar, predsednik ZŠO Grosuplje, bronaste plakete župan, dr. Peter Verlič, srebrne pa naš someščan, olimpionik in ambasador za fair play, Miro Cerar. Seznam vseh nagrajencev

Seznam odličnih športnikov in trenerjev je res obsežen, nekateri so redni nagrajenci, med njimi je tudi mlada atletinja Maruša Mišmaš, prejemnica srebrne plakete. Maruša je ena najbolj perspektivnih mladih atletinj v Sloveniji, v letu 2012 je bila praktično nepremagljiva na domačih atletskih prizoriščih v  tekih na 800 in 1500 metrov. Zabeležila je tudi zelo dobre mednarodne uvrstitve, krona uspešne sezone je bilo 4. mesto na evropskem prvenstvu v krosu decembra v Budimpešti. V konkurenci 93 tekmovalk je le za sekundo zaostala za bronastim odličjem. Maruša je bila s strani Atletske zveze Slovenije razglašena za najboljšo atletinjo v letu 2012 med mladinkami.

Nagrade za športne dosežke se delijo po točno določenih kriterijih na nižje – priznanja ZŠO in višje – plakete ZŠO, ki imajo podkategorije: bronasta, srebrna in zlata. Skoraj vsako leto podelijo tudi nagrado – znak ZŠO kot zahvalo za dolgoletne zasluge in delo v športu.

Prireditev se je zaključila z razglasitvijo prvakov občinskih in medobčinskih rekreativnih tekmovanj za leto 2012 in s svečano pogostitvijo.  In seveda z zavedanjem, da so med nami odlični športniki in športni delavci, ki nas bodo tudi v bodoče razveseljevali s svojimi rezultati.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

3 Responses to "V Grosupljem se goji vrhunski šport,"

 1. Mirjana says:

  Iskrene čestitke vsem nagrajencem in bravo za vse športnice in sportnike.

   
  Odgovori
 2. Anonimni strelec says:

  Že vrsto let najboljše strelsko društvo v Sloveniji, vendar z najslabšimi pogoji, če upoštevamo boljša društva.

  Verjetno bi imeli novi, moderni objekt, če bi bili najslabši, skratka sramota.

  Važno, da se vlaga v medijsko precej bolj pokrite športe, ki polnijo občinsko blagajno in žepe pri koritu.

   
  Odgovori
  • ZA Grosuplje says:

   Važno, da se vlaga v medijsko precej bolj pokrite športe, ki polnijo občinsko blagajno in žepe pri koritu.

   Anonimni strelec
   Kateri šport konkretno v Sloveniji polni občinske blagajne in žepe prikoritnikov? Če lahko malce podrobneje obrazložite vašo trditev.

    
   Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.