Prva zmaga Grosupeljčanov spektakularna

Zadnje sekunde tekme, zaostajamo za točko, žoga kroži med grosupeljskimi košarkarji, Trampuš meče z vrha rakete, zvok sirene, bam, zaključni koš, ki je tribuno v Dvorani Brinje pognal na noge. KK Grosuplje je zabeležil prvo zmago v elitni Ligi Telemach, zmago proti ekipi Helios Domžale.

Naša domača ekipa je po dveh začetnih porazih končno dočakala tekmo v domači dvorani in prvo zmago. Po odličnem prvem delu tekme, ko so naši odšli na odmor s kar 15 točkami prednosti (44:29), so v drugem delu Domžalčani uspeli zmanjšati veliko razliko in tri minute pred koncem celo povedli in vodili do zadnjega koša Matije Trampuša. Ta je prispeval zadnja ključna koša, trojko s katero je znižal zaostanek in v zadnji sekundi tekme zaključil tekmo z metom z vrha rakete, zadel ob zvoku sirene in evforično dvorano s približno 700 obiskovalci spravil na noge. Vzdušje na tribuni je bilo ob koncu nepopisno.

Naslednja tekma naših košarkarjev v Grosuplju bo 17.11. ob 17:30 v Športni dvorani Brinje proti ekipi ljubljanskega Slovana.

Naši košarkaši so tako pod vodstvom Toneta Krumpa, ki si je pred dnevi poškodoval ahilovo tetivo, prekrižali načrte legendarnemu trenerju Heliosa Zmagu Sagadinu, ki je pred dnevi praznoval 60 let. Prvemu želimo čim prejšnje okrevanje, slednjemu pa “še na mnoga leta”.

Med odmorom smo se sprehodili med obiskovalci, ki so bili nad tekmo navdušeni. Nekateri so malo pograjali vzdušje: “No, saj ploskajo, ampak samo ko je koš”, drugim se je zdelo vzdušje v dvorani odlično. Srečali smo tudi Branko Mijatovič nekdanjo rokometašico in sedanjo trenerko grosupeljskih rokometašov, ki je za Drevored povedala:

Prišla sem, ker je to prva tekma v prvi ligi in smo z našimi rokometaši slučajno prosti. Prišli smo vsi, celotna rokometna ekipa, saj pričakujemo obojestransko medsebojno podporo, da držimo pesti eden za druge. Mi bomo gotovo še prihajali na košarkarske tekme, če se nam le ne bodo prekrivale tekme. Vzdušje je super, pohvalno je, da so uspeli privabiti toliko ljudi na tekmo. Rezultat je super, glede zmage pa, dokler ne zapiska zadnja sirena ni pametno nič napovedovati. Imajo srčnost, borijo se, upam da bo zmaga.

 

Irena Gantar, foto: Drevored.si

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.