Prva junijska nedelja bo v Grosupljem tradicionalno kolesarska

V nedeljo, 7. junija 2015, se bo po grosupeljski in sosednjih dveh občinah “spustila” pisana množica kolesarjev. Kolesarsko društvo Grosuplje namreč organizira že 17. Maraton treh občin.

Maraton bo v nedeljo, 7. 6. 2015. Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Start za udeležence cestnih tras na 92, 80 in 56 km bo ob 9.00 uri; MTB ob 9:10; start družinskega maratona – daljši ob 9:20 uri in start družinskega – krajši pa ob 9:30.

Proge Maratona treh občin Grosuplje

zgibanka_17maraton_treh_obcinUdeleženci lahko izbirajo med tremi – v celoti asfaltiranimi progami:

 • 92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
 • 80 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
 • 56 kilometrska proga;
 • MTB proga bo speljana po dvonamenski planinsko-kolesarski poti v dolžini 35 km z vzponom na Ilovo goro in Limberk, primerna samo za gorska kolesa, možna bo tudi lažja – 5 km krajša trasa brez vzpona na Limberk;
 • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 15 in 26 km. Med postankom pri okrepčevalnici bo voden ogled razvalin boštanjskega gradu in Krajinskega parka Radensko polje (del trase je makadamski).;
 • pohod za spremljevalce kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na tej internetni strani in v Študentskem klubu Groš (v lokalu HotSpot) v Grosuplju, Industrijska cesta 1G.

Predprijave bodo zaključene v četrtek, 4. junija ob 12. uri.

Startnine

 • MARATON (cestni in MTB) 20 evrov; v predplačilu do 4. 6. znaša 15 evrov.
  Za skupine 10 ali več udeležencev in za imetnike olimpijske kartice se prizna popust 3 evre (popusti se ne seštevajo);
 • DRUŽINSKI MARATON: 10 evrov za odrasle in 1 evro za otroke do 15. leta starosti.
  Popustov ni.
 • Prispevek za pohod: 5 evrov.

Čas začetka

Start za udeležence cestnih tras na 92, 80 in 56 km bo ob 9.00 uri; MTB ob 9:10; start družinskega maratona – daljši ob 9:20 uri in start družinskega – krajši pa ob 9:30.
Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila – kontrolirali bomo zapestnice.
Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Nekaj lanskih utrinkov

Opozorilo

Maraton bo potekal v normalno odvijajočem prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato je treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost je potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Nagrade

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad – glavna nagrada je kolesarski računalnik Garmin Edge Touring Plus – in veliko zabave. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina.

Info

Dodatne informacije so na voljo na tel. 031 206 745 po 16. uri in na internetni strani KD Grosuplje.

 

Kolesarsko društvo Grosuplje, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.