Poklon športnikom

Tudi letos so se na odru avle OŠ Louisa Adamiča zvrstili mnogi športniki in prevzeli priznanja, s katerimi se simbolno poklonimo njim in njihovim dosežkom, tako na nacionalnem kot na mednarodnem prizorišču.

V uvodnem govoru se je mag. Mitja Lončar, predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje, zahvalil tudi požrtvovalnemu delu športnih delavcev, Občini Grosuplje, ki podpira šport in vsem, ki stojijo športnikom ob strani v dobrih in slabih trenutkih.

Organizator: Zveza športnih organizacij Grosuplje, avla OŠ Louisa Adamiča, 17. 1. 2014

Glede na optimistične napovedi direktorja občinske uprave Dušana Hočevarja se športu v občini Grosuplje obetajo še boljši časi. Izpostavil je nove pridobitve in načrt investicij v športno infrastrukturo:

 • V preteklosti smo pridobili dve novi mali telovadnici, in sicer v podružnični šoli Kopanj in v podružnični šoli Šmarje – Sap.
 • Prijavili smo se na razpis Fundacije za šport z namenom pridobitve sredstev za izgradnjo novega nogometnega igrišča z umetno travo.
 • Najpomembnejši projekt je vsekakor novi Športni park Grosuplje. Trenutno je v izdelavi občinski podrobni prostorski načrt, park bo lociran nasproti naselja Sončni dvori, trenutno imamo na voljo dobrih 60 000 kvadratnih metrov površin.
 • Med manjšimi projekti bo letos spomladi urejena t.i. Srčna pot. To bo pot, ki bo opremljena z določenimi rekviziti, trasirana bo od grosupeljskega pokopališča proti Sp. Slivnici. To je pot, kjer se dnevno rekreira veliko občanov, zato jo bomo temu primerno uredili in opremili.
 • Razvija se tudi projekt rekreacije na Koščakovem hribu, v delu je že idejni načrt.
 • Potekajo že tudi pogovori, da bi se zgradila nova športna dvorana v okviru OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški cesti v Grosupljem. Če bodo priprave uspešne, naj bi jo pridobili v roku dveh let.
Nagrade za športne dosežke se delijo po točno določenih kriterijih na nižje – priznanja ZŠO in višje – plakete ZŠO, ki imajo podkategorije: bronasta, srebrna in zlata. Skoraj vsako leto podelijo tudi nagrado – znak ZŠO kot zahvalo za dolgoletne zasluge in delo v športu.

KLIK za ogled seznama vseh prejemnikov priznanj za leto 2013.

V nadaljevanju so podelili kar 33 priznanj različnih kategorij, tako posameznikom kot ekipam. Naj omenimo, da  Strelsko društvo Grosuplje še vedno sodi med najboljše v državi, saj je bilo že četrtič proglašeno za najboljše strelsko društvo v Sloveniji.

Kot zadnja je na odru prevzela zlato plaketo ZŠO Grosuplje mlada vrhunska atletinja Maruša Mišmaš, članica Atletskega društva Mass Ljubljana. Maruša je z dosežki v letu 2013 ponovno dokazala, da je ena najbolj obetavnih mladih atletinj pri nas. O tem dovolj zgovorno govorita dve medalji z evropskih prvenstev; srebro iz Italije in bron iz Beograda. Poleg plakete Maruša prejme še denarno nagrado v višini 1.000 evrov bruto.

O njenem vsakdanu, uspehih, načrtih in drobnih zanimivostih si preberite v intervjuju, ki smo ga objavili pred kratkim. Maruša Mišmaš, mlada rekorderka

Za zaključek so podelili priznanja še na področju rekreativnega športa.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

One Response to "Poklon športnikom"

 1. tim says:

  Mislim da odvažajo zemljo in pesek od gradnje zdravstvenega doma. Tako da bo treba potrpeti. Najprej zdravje pol pa šport. Lp

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.