Odličen zaključek sezone Plesnega studia Tina

V zadnjem mesecu so se plesalke Plesnega studia Tina močno potile na tekmovanjih doma in v tujini. Konec meseca maja so se udeležile državnega prvenstva v Ljubljani. Tekmovanje je potekalo dva dni, saj se je zvrstilo nekaj več kot tisoč tekmovalcev in tekmovalk. V soboto so nastopile naše otroške in mladinske tekmovalke, ki so dosegle izjemne rezultate.

Mladinski plesni par Brezec & Mlačnik-Koščak sta postali državni prvakinji v mladinski jazz kategoriji in državni podprvakinji v mladinski cheer kategoriji in si z tem zagotovili nastop na evropskem prvenstvu.

brezec_mlacnik_koscak_

Mladinski par Bernik & Sušnik pa je dosegel v jazz kategoriji 5. mesto. Mladinke so z  skupinskim  nastopom  v jazz in cheer  kategoriji  osvojile  3. mesto in s tem izpolnile svojo največjo željo – uvrstitev na evropsko prvenstvo. V otroški kategoriji je mlajša otroška skupina v cheer kategoriji dosegla 12. mesto, starejša otroška pa  6. mesto. Nekatere punce so tekmovale tudi v parih:

  • cheer par Sinanovič & Janežič – 6. mesto
  • cheer par Žagar & Bučar – 9. mesto
  • hip-hop cheer par Mlinar & Lampič- 4. mesto
  • jazz par Hlyudzik & Vivod – 3. mesto

V nedeljo se je tekmovanje nadaljevalo za naše najmlajše, ki so v skupini mini-cheer dosegle 1. mesto. Na najvišjo stopničko pa je stopil tudi plesni par Sinanovič & Šircelj, ki je nastopal v mini- cheer kategoriji. V najtežji konkurenci smo stiskali pesti za članski  plesni par Kušar & Valič, ki sta  v jazz kategoriji dosegli 9. mesto,v cheer kategoriji pa 6. mesto.

Po državnem prvenstvu pa so naše mladinke pod vodstvom Eve Repše poletele v Pariz na mednarodno tekmovanje Spring Open 2015. Kim, Maša, Teja, Manca, Maša, Kaja, Zala, Maša, Vika, Ina, Nina, Sara in Taja so si v jazz in cheer kategoriji priplesale 1.mesto.

V jazz kategoriji sta si Vika & Zala priplesali 6. mesto, naši najboljši mladinki Teja & Manca pa sta zopet stali na najvišji stopnički. Po odličnem nastopu so si privoščile še ogled Pariza in zabavo v Disney parku. Po treh nepozabnih dneh so se močno povezane in z dobro motivacijo vrnile domov, kjer so se pridno pripravljale na evropsko prvenstvo, ki je potekalo 27. in 28. junija v Ljubljani. Na tekmovanju se je v dveh dneh zvrstilo več kot tri tisoč tekmovalcev iz 18 držav.V nedeljo so nastopile naše mladinke, ki so kljub številnim dobrim nastopom zasedle visoka mesta.

plesni_studio_tina_v_parizu

Plesni par Brezec & Mlačnik-Koščak je v cheer kategoriji za pol točke zgrešil 3. mesto,v jazz kategoriji pa sta punci zasedli 6. mesto. Kot skupina pa so v jazz kategoriji dosegle 5. mesto, v cheer kategoriji pa 6. mesto.

Punce so iz evropskega prvenstva odšle brez stopničk,vendar zelo zadovoljne, saj so s svojim plesnimi nastopi dokazale, da v Sloveniji in Plesnem studiu Tina plešemo z velikim veseljem.

foto: Matic Brezec, Jure Rus, Cheerleading zveza Slovenije

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.