O nogometnem turnirju Grosuplje OPEN in uspešni dražbi Handanovićevega dresa

V soboto, 31. 8. 2013, in v nedeljo, 1. 9. 2013, je v Brinju v organizaciji Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje potekal tradicionalni turnir Grosuplje OPEN. Na odlično organiziranem turnirju so otroci zelo uživali.

Ob lepem vremenu se je vsak dan na nogometni površini predstavilo več kot sto nadebudnih mladih nogometašev in nogometašic, ki so zastopali svoje klube praktično z območja celotne Slovenije. Ob dobri igri so uživali tudi gledalci, ki se jih je ob igrišču zbralo več kot na marsikateri prvenstveni tekmi naših prvoligašev. To dokazuje, da so turnirji mlajših selekcij tisti magnet, ki na športna igrišča pripelje tudi ljubitelje te dinamične igre …

Handanovićev dres sinu za rojstni dan

Zadnji teden turnirja Grosuplje OPEN je potekala tudi spletna dobrodelna dražba dresa svetovno znanega nogometnega vratarja Samirja Handanovića. Samir je svoj originalni, podpisani klubski dres podaril za dobrodelne namene. Dražbo je organizirala Fundacija Drevored, izkupiček bo namenjen financiranju športnih aktivnosti otrok iz socialno šibkih družin.

Zadnji dražitelj je ponudil ceno 380 . Kupil ga je zamejski Slovenec, iz Gorice doma. Gospod L. S. ga je podaril svojemu sinu N. za 18. rojstni dan. Sin trenira nogomet pri goriškem klubu Audax, lani je treniral tudi v Novi Gorici,  je strasten nogometaš, ki zelo rad tudi smuča. Je navijač kluba Udinese, katerega mrežo je Samir Handanović več let izvrstno branil  in tu se je tudi uveljavil pred prestopom vInter. Oče in sin sta si večkrat skupaj ogledala tekme v Udinah in Samirja visoko cenita. Oče pa je navijač Interja.

Gospod L. S. nam je v telefonskem pogovoru povedal, da je zelo vesel, ker gre denar v dobrodelne namene in želi s to gesto tudi sinu približati vrednote solidarnosti.

Veseli smo, da je dražba poleg dobrodelnega izkupička osrečila tudi mladega lastnika, športnega navdušenca, ki mu bo očetovo darilo za 18. rojstni dan ostalo v posebnem spominu. Nedvomno bo dres zelo cenjen, mogoče celo bolj, kot če bi visel na steni direktorja kakšnega podjetja, pa četudi bi zanj odšteli nekajkrat več.

Hvala vsem, novemu lastniku dresa pa želimo izpolnitev v športu in srečo v življenju.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Ob počastitvi desete obletnice delovanja NK Brinje – Grosuplje je v nedeljo ob zaključku in podelitvi priznanj najboljšim ekipam potekala tudi slovesnost, na kateri so bili prisotni svečani gostje, ki so izrazili svoje čestitke ob tem jubileju. Na slovesnosti so bili prisotni dr. Peter Verlič, župan Občine Grosuplje, Aleksander Čeferin, predsednik Nogometne zveze Slovenije,  Dušan Hočevar, direktor občinske uprave, Ermin Šiljak, naš nekdanji odlični reprezentant. Med turnirjem pa so nas prišli pogledat tudi Dušan Kosič, nekdanji odlični igralec in trenutni trener prvoligaša NK Triglav, Brigita Bukovec, naša nosilka olimpijske atletske medalje in še mnogi drugi.

Vse to nas zavezuje s potrebno skrbnostjo tudi v naslednjem letu organizirati vsakoletni turnir. Zato vam kličemo nasvidenje naslednje leto. Mladi kratkohlačniki pa ste vabljeni na vpis v nogometno šolo NK Brinje – Grosuplje. Vpis je že v polnem teku.

 

Dr. Denis Čaleta, predsednik Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje, foto: Lidija Žvegla

Preberite tudi

One Response to "O nogometnem turnirju Grosuplje OPEN in uspešni dražbi Handanovićevega dresa"

  1. Mirjana says:

    Dres se je očitno znašel pravi trenutek na pravem mestu. Novemu lastniku želim veliko nogometnih užitkov in uspehov.

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.