Mladi košarkaši iz Grosuplja prepričljivo osvojili prvi turnir lige EYBL

Povzemamo objavo portala Slovenska košarka o izrednem uspehu mladih Grosupeljčanov, kjer so zapisali: Starejši pionirji košarkarskega kluba Grosuplje so se iz madžarskega Szekesfehervarja, kjer so med vikendom sodelovali na prvem turnirju priznane Evropske lige za mlade, vrnili brez poraza in s kopico dragocenih izkušenj.

Grosupeljčani so v svoji kategoriji letnika 2002 v petek za uvod z 80:56 premagali lanskoletne prvake iz vrst beograjskega Flasha, v soboto bili boljši od USK Prage (91:70) in dunajskega Wienerja (87:62), v nedeljo pa za konec z 71:54 ugnali še gostiteljico turnirja Albo Fehervar.

Prvi trije strelci Grosuplja so bili Dan Duščak (skupno 64 točk), posojen igralec Janč Jure Snoj (58) in posojen igralec Vojnika Jaka Samec (46), ki so skupaj zbrali še 71 od 192 skokov in 43 od 69 podaj moštva. Snoj je bil izbran za najkoristnejšega igralca ekipe, skupaj z Duščakom pa je sestavljal tudi All-Star ekipo turnirja.

zmagovalna_ekipa_mladih_kosarkarjev_grosuplje_m

foto: Peter Hojč

 

Z bero štirih zmag na štirih tekmah bodo Grosupeljčani ligo EYBL nadaljevali januarja naslednje leto, ko se bodo v skupini B na turnirju v Budimpešti pomerili še proti tamkajšnji košarkarski akademiji, zagrebški Ciboni, Stellazzurri iz Rima in TS Jahnu iz Münchna.

»S kvalitetnega in vrhunsko organiziranega turnirja, ki ga je gostilo prelepo srednjeveško mestece, se vračamo polni pozitivnih vtisov. Rezultatski cilji so bili izpolnjeni, naši košarkarji pa so odigrali štiri zelo kvalitetne mednarodne tekme. Čestital bi fantom za prikazano igro in odnos, saj so s tem pokazali, da cenijo privilegij, da kot edina slovenska ekipa nastopajo v najkvalitetnejšem tekmovanju v Evropi. Sedaj nas do drugega dela tekmovanja čaka nadaljevanje državnega prvenstva, konec leta pa udeležba na prestižnem turnirju ”Božični kup” za letnike 2003 in mlajše. Tam je zbrana vsa ”smetana” s področja bivše Jugoslavije, da je KK Grosuplje del te elite, pa si štejemo v veliko čast!,« je z zadovoljstvom povedal glavni trener starejših pionirjev Grosuplja Peter Hojč.

Statistika in posnetki tekem so dosegljivi na povezavi: 1. turnir skupine B, Szekesfehervar

 

Vir: portal Slovenska košarka

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.