Maraton treh občin

Maraton treh občin je rekreativna športna prireditev, ki jo Kolesarsko društvo Grosuplje pripravlja že 14. leto. Kolesarski maraton poteka po ozemlju občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, ponuja pa več različnih tras za staro in mlado.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi – v celoti asfaltiranimi progami:

  • 92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
  • 80 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
  • 56 kilometrska proga;
  • MTB proga v dolžini cca. 35 km po okoliških gozdnih poteh, primerna samo za gorska kolesa;
  • družinski maraton v dolžini 14 km z možnostjo podaljšanja, namenjena družinam, manj pripravljenim in predvsem tistim, ki želijo uživati v neokrnjeni naravi. Pot je delno makadamska in zato primerna za kolesa z močnejšimi pnevmatikami.
  • Na prireditvenem prostoru bo organiziran tudi Spinning maraton, ki bo potekal med 10. in 13. uro.
  • Za spremljevalce, ki ne bodo kolesarili, bo organiziran pohod na Magdalensko goro.
Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno- ciljnem prostoru.

Na startno-ciljnem prostoru boste morali oddati tudi prijavnico z vašimi podatki, ki si jo lahko .

Štartnina znaša 15 evrov, za mladino do 15. leta 10 evrov. Skupine z desetimi in več udeleženci 12 evrov, kar velja tudi za imetnike olimpijske kartice. Startnina za družinski maraton znaša 10 evrov, za otroke do 15. leta starosti pa 1 evro. Startnina za udeležence spinning maratona in za pohodnike znaša 5 evrov.

Štartnina za družinski maraton znaša 10 evrov, za otroke do 15. leta pa 1 evro.

Štart za udeležence na 92, 80 in 56 km bo ob 9.00 uri; za MTB ob 9:15; za družinski maraton pa ob 9:30 uri. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

OPOZORILO: maraton bo potekal v normalno odvijajočem prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja. Udeleženci bodo vozili na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato bo treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost bo potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Zadnja novica: “Glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec je potrdil, da se bo Maratona treh občin v Grosuplju, udeležila kompletna biatlonska reprezentanca, s svetovnim prvakom Jakovom Fakom na čelu.”

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi kupona prejel medaljo, praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad – glavna nagrada je kolesarski GARMIN OREGON 450 in veliko zabave. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši udeleženci, skupine in najštevilčnejša skupina. Maraton je vključen v akcijo Slovenija kolesari 2012, ki jo organizirajo Olimpijski komite Slovenije, Kolesarska zveza Slovenije in Turistična zveza Slovenije.

 

Oglejte si profile prog oziroma rezervirajte štartnino!

 

Vir: Kolesarsko društvo Grosuplje, foto: Jan Šuntajs

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.