Grosupeljski strelci ob polletju sezone 2015 – 2016

Polletno obdobje strelske sezone 2015/2016 je že za nami. Pohvalimo se lahko z rezultati na regijskem, državnem in mednarodnem nivoju.

Cicibani in mlajši pionirji bijejo svoj boj v pionirski ligi osrednje regije in na državnem nivoju za Kekčev pokal. Po treh turnirjih v pionirski ligi vodita tako ekipi cicibanov kot tudi mlajših pionirjev. Po najvišjih mestih v kategoriji cicibank posegata Tinkara Andročec in Inja Urbas, ki dosegata tudi vidnejše rezultate po treh turnirjih za Kekčev pokal. Mlajši pionirji Sara Slak, Tim Rojec, Vid Andročec in Žak Novak Novljan so nepremagljiva sila, ki žanje ekipne in posamične uspehe v regijski ligi, uspešno pa se borijo tudi za Kekčev pokal, kjer so v skupnem seštevku na vodilnem mestu. Vsi štirje si nabirajo tudi izkušnje na državni ligi za Pokal prijateljstva s serijsko zračno puško brez naslona.

Pionirji se prav tako borijo za točke v regijski ligi, kjer trenutno zasedajo 3. ekipno mesto. Med posamezniki sta najuspešnejši Najla Durdžić in Olja Kolenc, ki tekmujeta tudi v državni ligi za Pokal prijateljstva. Tam sta svojo ekipo po 4-ih turnirjih popeljali do odličnega 2. mesta. Obe pionirki tekmujeta tudi v III. državni ligi osrednje regije s standardno zračno puško in po 3. kolu zasedata vodilni mesti.

Gonilna sila zračne pištole so dosežki Jerovšek Ignaca, ki v skupnem seštevku tudi vodi.

Kadeti in mladinci si nabirajo točke v II. državni ligi osrednje regije, državni ligi mladih in v 1.A ligi za Pokal Slovenije. Najvidnejše rezultate na vseh tekmah dosegajo mladinci z zračno puško Jan Kolenc, Klavdija Jerovšek in Maj Kadunc. V ekipnem seštevku prvih štirih turnirjev Lige mladih zasedajo drugo mesto. V posamezni konkurenci med mladinkami vodi Klavdija, Jan je trenutno na 2. mestu, Maj pa na 6. mestu v konkurenci mladincev. Maj v II. DL osrednje regije zaseda 3. mesto, ekipi puškašev in pištolašev pa se trenutno nahajata na 2. mestu. Gonilna sila zračne pištole so dosežki Jerovšek Ignaca, ki v skupnem seštevku tudi vodi.

V 1.A ligi za Pokal Slovenije tekmuje skupaj z mladincema Janom in Klavdijo član Željko Moičević, ki je po 4 turnirjih na 2. mestu, njegova ekipa pa na 3. mestu skupne lestvice. Med pištolaši, ki tekmujejo v 1.A ligi izkazuje najboljše rezultate Rok Ivanc, z ekipo trenutno zasedajo 7. mesto.

Novembra 2015 so se na odmevni tekmi mladih Strelski upi v Ormožu pomerili tudi naši mladinci in dosegli odličen ekipni rezultat ter osvojili 1. mesto. Klavdija in Maj sta se v posamični konkurenci uvrstila na 2. mesto, Jan pa na 6. mesto.

V januarju 2016 so se strelci udeležili tudi dveh večjih mednarodnih tekem v Trzinu in Rušah.

Ekipno so naši mladinci zasedli 1. mesto in tako dokazali, da so kos tudi strelski srenji mednarodnega razreda.

9. in 10. januarja je potekalo v Trzinu mednarodno tekmovanje za Pokal Trzina in 20. jubilejna Skirca Borisa Paternosta.V dveh zaporednih dneh je nastopilo več kot 400 tekmovalcev iz 10 držav. Mladinca Maj Kadunc in Jan Kolenc sta se uvrstila v finale tekmovanja z zračno puško prvi dan. Maj je osvojil odlično 3.mesto, Jan pa 4. mesto. Prvo mesto je pripadalo japonskemu tekmovalcu, drugo pa italijanskemu. Ekipno so naši mladinci zasedli 1. mesto in tako dokazali, da so kos tudi strelski srenji mednarodnega razreda. Med člani se je Željko Moičević uspel uvrstiti v finale in dosegel končno 2. mesto. Člani z zračno pištolo so se ekipno uvrstili na 4. in 5. mesto. Prvi dan so tekmovali tudi pionirji. Med pionirkami se je v Trzinu najbolje odrezala Najla Durdžić, ki je domov odnesla zlato kolajno, ekipno pa so pionirke zasedle 2.mesto.

Drugi tekmovalni dan v Trzinu nas je razveselil Rok Ivanc, ki je po finalnem tekmovanju z zračno pištolo osvojil 2. mesto. Željko je dosegel 9. mesto, ekipno pa so se puškaši v sestavi Željka, Jana in Maja povzpeli na tretjo stopničko.

22. mednarodne tekme v Rušah se je prav tako udeležilo osem grosupeljskih strelcev. Po tedenskem predahu od Trzina jim sreča ni bila toliko naklonjena. Željko Moičević se je uvrstil prvi dan tekmovanja na 12. mesto s 620,2 krogi, drugi dan pa na 18. mesto s 617,9 krogi. Najvišje uvrščeni z zračno pištolo je je bil prvi dan tekmovanja Ignac Jerovšek s 561 krogi, drugi dan pa Rok Ivanc s 563 krogi. Tekmovanja se je v dveh dneh udeležilo 375 tekmovalcev iz 9 držav. Slovenec Kevin Venta, član SD Kovinar Ormož je postavil nov državni rekord v streljanju z zračno pištolo s 585 krogi, Živa Dvoršak, članica SD Olimpija pa je izenačila svoj lastni finalni rekord z zračno puško, 207,5 kroga in bila tudi edina slovenska predstavnica, ki je oba dneva stala na stopničkah.

Konec februarja 2016 so se trije grosupeljski strelci podali skupaj s slovensko reprezentančno ekipo na Evropsko prvenstvo z zračnim orožjem v Gyӧru na Madžarskem. Mladinka Klavdija Jerovšek se je s 412,6 krogi uvrstila na odlično 13. mesto, mladinec Jan Kolenc pa je s 614,4 krogi zasedel 28. mesto. Željkotu se tokrat ni najbolje izšlo, s 617,9 krogi je zasedel 47. mesto v članski konkurenci.

Boj za najboljše strelsko društvo v Sloveniji bo v letošnji sezoni težak. Spremljajte naše uspehe na spletni strani SD Grosuplje in nam vlivajte moči za uspešen zaključek sezone z zračno puško.

Mateja Kernjak Slak, foto: arhiv SD Grosuplje

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.